Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΑΤΕΡΛΟ

Ταπεινωμένος εξήλθε ο ΠΑΟΚ με ψηλά το κεφάλι ο Ατρόμητος του Μπαγεβιτς

Με 5 ομάδες ξεκίνησε τον Ιούλιο η Ελλάδα στα Κύπελλα Ευρώπης, με δύο μένει στα τέλη Αυγούστου. Και αν για τον Ατρόμητο ήταν φυσιολογικό να αποκλειστεί από την πολύ ισχυρή Νιουκάστλ, για τον ΠΑΟΚ το βαρύ 3-0 στη Βιέννη ήταν σφαλιάρα. Για μια ομάδα που εντυπωσίασε τα δύο τελευταία χρόνια στο Γιουρόπα Λιγκ μένει τώρα εκτός ομίλων πληρώνοντας τις πολλές χαμένες ευκαιρίες στα δύο ματς με τη Ραπίντ και τα λάθη στην άμυνά του.

Ο ΠΑΟΚ άντεξε στη φυσιολογική πίεση της Ραπίντ στο ξεκίνημα και ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη. Στο 26΄το ωραίο σουτ του Ρομπέρ εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας των Αυστριακών και δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Αθανασιάδη σταμάτησε στη γραμμή και τον Μπόϊντ.


Στο 31΄όμως ο Μπουργκστάλερ έκανε ωραία ενέργεια και σέντρα και ο Άλαρ με έξυπνη κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στη συνέχεια από στημένες μπάλες και ο ΠΑΟΚ απάντησε με το σουτ άουτ του Γκαρσία στο 42΄. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ανήκε στη Ραπίντ όταν η έξοχη προσπάθεια του Άλαρ είχε σαν κατάληξη ένα σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον ΠΑΟΚ αφού στο 47΄ο Μπόϊντ με κεφαλιά πέτυχε το 2-0. Στο 55΄ο Αθανασιάδης έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ και στο 61΄η κεφαλιά του Βιβιάν πέρασε ελάχιστα έξω από το δοκάρι των γηπεδούχων. Την ίδια κατάληξη είχε και το ωραίο σουτ του Κάτσε στο 71’ καθώς ο ΠΑΟΚ πίεζε για το γκολ που θα τον κρατούσε ζωντανό. Το σουτ του Φωτάκη στο 73΄έφυγε λίγο άουτ και ενώ η πίεση των Θεσσαλονικέων δεν έφερνε αποτέλεσμα στο 93΄ο Χόφμαν με σουτ κάτω από τη σέντρα και αφού ο Γλύκος είχε προωθηθεί σε φάουλ πέτυχε το τελικό 3-0.

Στην Αγγλία η Νιουκάστλ μπήκε δυνατά και αφού σπατάλησε δύο καλές στιγμές στο 21΄άνοιξε το σκορ με σουτ του Βούκιτς που κόντραρε στον Ιγκλέσιας και κατέληξε στα δίχτυα του Ατρομήτου. Η ελληνική ομάδα είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 25΄με τον Σουμπίνιο να βγαίνει απέναντι στον Κρουλ αλλά να μην τα καταφέρνει και οι Άγγλοι απάντησαν στο 27΄με βολέ του Μπα που απέκρουσε ο Ιτάνζ.

Ο Ατρόμητος αδικήθκε κατάφωρα στο 43΄όταν ο Κρουλ ανέτρεψε τον Σουμπίνιο αλλά αντί να δώσει πέναλτι ο διαιτητής έβγαλε κάρτα στον Βραζιλιάνο για «θέατρο».

Στο δεύτερο μέρος οι Άγγλοι δεν πάτησαν το γκάζι και ο Ατρόμητος πίστεψε στο θαύμα. Έχασε μάλιστα τεράστια ευκαιρία στο 79΄με τον Δημούτσο για την ισοφάριση και τελικά αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: