Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Αντιδραστικό κήρυγμα με τη γλώσσα της αλητοελιτοκρατίας

Με ψέματα, κάλπικες υποσχέσεις και αυταρχισμό, επιδίωξε χτες να αποσπάσει τη λαϊκή συναίνεση στα βάρβαρα μέτρα

Να προσυπογράψει τη χρεοκοπία του και να αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα τη σφαγή του απαίτησε προκλητικά χτες από το λαό ο πρωθυπουργός Αν. Σαμαράς, μοιράζοντας κάλπικες υποσχέσεις για «τελευταίες περικοπές» και «ταχύτερη έξοδο από τον κυκεώνα της κρίσης», με «αναγκαία προϋπόθεση» όμως την εφαρμογή όλων των βάρβαρων μέτρων. Στόχος της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ήταν να συγκαλύψει ότι η επίθεση είναι μόνιμη και διαρκής, στο όνομα του να σωθεί το κεφάλαιο από την κρίση.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός:


Ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για το «τελευταίο τέτοιο πακέτο περικοπών. Αλλο δεν αντέχει η ελληνική οικονομία», αναφερόμενος στα μέτρα των 11,6 δισ. ευρώ της περιόδου 2013 - 2014, όταν ήδη η κυβέρνηση συνοδεύει το συγκεκριμένο πακέτο με πρόσθετα φορολογικά χαράτσια και επιπλέον μέτρα, για να καλύψει τις «αποκλίσεις» των προϋπολογισμών ύψους τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ. Ουσιαστικά, ακολούθησε την πεπατημένη όλων των προκατόχων του, οι οποίοι, κάθε φορά που φόρτωναν νέα βάρη στις πλάτες του λαού, υπόσχονταν δημαγωγικά ότι «είναι τα τελευταία», μέχρι να φέρουν τα επόμενα.
Υποσχέθηκε «ανάκαμψη της οικονομίας» και «καλύτερες μέρες», σε μια προσπάθεια να κρύψει ότι τα φιλομονοπωλιακά μέτρα που προωθούνται είναι μόνιμου χαρακτήρα και ότι υπηρετούν την επαναφορά του κεφαλαίου σε ανάκαμψη, σε βάρος του λαού.
Εκβίασε το λαό με «έξοδο της χώρας από το ευρώ», που όπως είπε θα «ήταν καταστροφική για τη χώρα», αν δε γονατίσει μπροστά στα βάρβαρα μέτρα. Πρόκειται για αποθέωση των ψευτοδιλημμάτων, αφού εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά έχουν ήδη χρεοκοπήσει από την εφαρμοζόμενη ευρωενωσιακή πολιτική.
Κάλεσε σε «εθνική ενότητα» για να «βγούμε ταχύτερα από την κρίση», ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος του είναι η ταξική συναίνεση για να σωθεί το κεφάλαιο. Οπως είπε, «πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ και να ρίξουμε ρευστότητα και κοινοτικούς πόρους στην οικονομία».

Μέτρα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου

«Πολλές από τις περικοπές που περιλαμβάνονται στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. είναι δύσκολες, επώδυνες, πονάνε, αλλά είναι και αναπόφευκτες γιατί χωρίς αυτές η χώρα θα επέστρεφε στο σημείο μηδέν και θα έβγαινε από το ευρώ», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η εξόντωση του λαού γίνεται για τις τράπεζες, τα μονοπώλια και τους δανειστές. Είπε μεταξύ άλλων: «Η Ελλάδα πλέον τηρεί τα συμφωνηθέντα, θα δοθεί η επόμενη δόση του δανείου, που θα πάει στο σύνολό της σχεδόν στο εσωτερικό της χώρας. Πού; Το μεγαλύτερο μέρος για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, ώστε να υπάρχει επιτέλους ρευστότητα. Χωρίς την οποία δεν μπορεί να γίνει απολύτως τίποτε. Κι ένα σημαντικό μέρος για να επιστραφούν οι οφειλές του Δημοσίου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσα στην Ελλάδα».

Από τα 31,5 δισ. ευρώ που είναι η επόμενη δόση του δανείου της τρόικας, τα 25 δισ. ευρώ θα δοθούν απευθείας στους τραπεζίτες και τα υπόλοιπα στους επιχειρηματικούς ομίλους, που έχουν πουλήσει υπηρεσίες και εμπορεύματα στο κράτος.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η τρικομματική κυβέρνηση θα προωθήσει όλες τις «διαρθρωτικές αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και τομές που φέρνουν περισσότερη ανταγωνιστικότητα», αναλαμβάνοντας τη δέσμευση απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο ότι θα εξασφαλίσει ακόμα μεγαλύτερη μείωση του λεγόμενου εργατικού κόστους.

«Σε δύο χρόνια, αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική χώρα (...) Σήμερα στήνουμε τις βάσεις για να γίνει ανταγωνιστική ως οικονομία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αν. Σαμαράς. Η «διαφορετική Ελλάδα», που υπόσχεται ο πρωθυπουργός σε δυο χρόνια, θα βρει τους εργαζομένους με τσεκουρωμένους μισθούς και δικαιώματα, ακόμα πιο βαθιά βυθισμένους στη φτώχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: