Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΙΣ .."ΜΙΚΡΟΑΛΛΑΓΕΣ" ΣΤΟ ΝΟΜΟ - ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο των εξειδικευμένων αμόρφωτων με αριθμημένες και ονομαστικές θέσεις εργασίας συστήνει το καθεστώς για την αναπαραγωγή του..

Η δική μου γενιά θα είχε γκρεμίσει το άπαν σύμπαν στην Αθήνα.. Για την σύγχρονη όλη η φύση ησυχάζει..

Περί όνου σκιάς ο λόγος για τις αλλαγές στα δημόσια Πανεπιστήμια αδέλφια.. Στην ουσία λειαίνονται κάποιες γωνίες του τερατουργήματος Διαμαντοπούλου για να γλιστρήσει ο νόμος ανεμπόδιστα προς την εφαρμογή του.. Με δυο λόγια ξεμπλοκάρει την διαδικασία επιβολής δίχως να θεραπεύει ή να μεταβάλλει το κυρίαρχο. Πως το αυριανό πανεπιστήμιο θα είναι επιχειρηματικό..

Θα προετοιμάζει εξειδικευμένους δούλους για τις ανάγκες του καθεστώτος και πέραν αυτού ουδέν.. Δεν είναι τυχαίο πως στήριξη στο νομοσχέδιο προσφέρει εκτός φυσικά των συγκυβερνητικών βουλευτών- των επικοινωνιακών επιφυλάξεων της διαμαντοπούλου συμπεριλαμβανομένων- και η Χρυσή Αυγή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναγνωρίζει πως έχει βελτιωθεί..


Του ΚΚΕ έτσι εξαιρουμένου άπαντες οι υπόλοιποι έχουν ήδη συγκατατεθεί σε ένα πανεπιστήμιο γραμμή παραγωγής εξειδικευμένων αμόρφωτων το νομοσχέδιο για το οποίο θα ψηφιστεί σε μία και μόνη συνεδρίαση με την διαδικασία του κατεπείγοντος μόλις μία ημέρα μετά την εσπευσμένη συζήτησή του στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της βουλής χθες και με τον υπουργό Παιδείας κ Αρβανιτόπουλο να δικαιολογεί την ταχύτατη προώθησή του λέγοντας πως:

«Υπάρχουν ασφυκτικές προθεσμίες για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα» αφού «πρέπει να είναι τα ιδρύματα ανοιχτά το Σεπτέμβρη» και «αν δεν περάσουν οι ρυθμίσεις δε θα μπορούν να λειτουργήσουν οικονομικά και να κάνουν τους διαγωνισμούς για να υπάρξει σίτιση και στέγαση στους φοιτητές».

Στην ίδια λογική ο κυβερνητικός εισηγητής Σπ. Ταλιαδούρος ανέφερε ότι το νομοθέτημα «στοχεύει στη βελτίωση της κείμενης νομοθεσίας και στην εξασφάλιση της λειτουργίας των ιδρυμάτων». Θύμισε για την προηγούμενη νομοθεσία ότι «ο νόμος εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής» και «κατά την εφαρμογή του όμως στο σκέλος της διοίκησης των ιδρυμάτων παρατηρήθηκαν δυσλειτουργίες». Γι' αυτό, υποστήριξε, ο νέος νόμος «προβλέπει την ύπαρξη μεταβατικού διαστήματος για την πλήρη εφαρμογή του νόμου ενώ περιέχει και βελτιωτικές παρεμβάσεις. Ολα αυτά όμως δεν ανατρέπουν τη βασική φιλοσοφία, δημιουργούν προϋποθέσεις για την πληρέστερη εφαρμογή του».

Την έμμεση στήριξή της στις ρυθμίσεις εξέφρασε η Δημοκρατική Αριστερά αφού η εισηγήτρια της Μ. Ρεπούση είπε πως στην προηγούμενη νομοθεσία «υπήρχαν διατάξεις που τον καθιστούσαν ανεφάρμοστο».

Αποκαλυπτική για το συστημικό ρόλο της «Χρυσής Αυγής» ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή της Αρτ. Μαθιόπουλου ο οποίος άσκησε κριτική επειδή «δε μας έχετε δώσει εγγυήσεις ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί όπως έχει ψηφιστεί». Χτες δεν υπήρξε τοποθέτηση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπόλαρη ο οποίος δήλωσε ότι θα τοποθετηθεί σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: