Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ

Δεν αποδεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα!

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία που συσπειρώνονται στον κλάδο σημαίνουν συναγερμό σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε εμπορική επιχείρηση και σούπερ μάρκετ, στις αποθήκες κ.λπ. για να μην περάσει το νέο έγκλημα που θα οδηγήσει μαζικά τους εργαζόμενους του κλάδου σε ακραία φτώχεια.


Καλούν κάθε εργαζόμενο σε οργάνωση στο σωματείο του, να πάρει πρωτοβουλία για το στήσιμο σωματειακών επιτροπών σε κάθε όμιλο και επιχείρηση ώστε συλλογικά οι εργαζόμενοι να δώσουν τη μάχη, να ακυρώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια να χτυπηθούν τα δικαιώματά τους. Σε αυτή την κατεύθυνση με περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς, με συσκέψεις και συζητήσεις τα σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών ρίχνονται στη μάχη της οργάνωσης και καταθέτουν στους εργαζόμενους την πρότασή τους για:

Επαναφορά της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εμπόριο στα 918 ευρώ μεικτά για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία, ως βάση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης, με κατάργηση των μειώσεων που προβλέπει για το κατώτερο μεροκάματο ο εφαρμοστικός νόμος 4046.


Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο με παράλληλη κατάργηση του άρθρου 37 του 4024 του 2011.

Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς το σημερινό χρονικό περιορισμό των 3 μηνών.

Πλήρη δυνατότητα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων σε ΟΜΕΔ με παράλληλη κατάργηση όλων των περιοριστικών όρων στη λειτουργία του που τέθηκαν από το νόμο 3899 του 2010.

Κατάργηση της δυνατότητας που καθιερώθηκε με το νόμο 3899 του 2010 υπογραφής επιχειρησιακών συμβάσεων με μισθούς χαμηλότερους από τις κλαδικές συμβάσεις.

Κατάργηση των προεδρικών διαταγμάτων του 2010 που προβλέπουν την αύξηση του ορίου απολύσεων καθώς και τη μείωση των αποζημιώσεων.

Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: