Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

O Μεϊμαράκης νέος πρόεδρος της Βουλής

Οι παρασκηνιακές κολεγιές μιας (πλην εξαιρέσεων) απολίτικης βουλής έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα..

Με 223 ψήφους – αριθμός που αποτελεί ρεκόρ μετά τη μεταπολίτευση – εκλέχθηκε πρόεδρος της Βουλής, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 290 βουλευτές, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν 66 λευκά ψηφοδέλτια κι ένα άκυρο.

Και αυτό γιατί, η υποψηφιότητά Μεϊμαράκη ήταν και η μοναδική που κατατέθηκε, ενώ έτυχε στήριξης κι από τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής, Βύρων Πολύδωρα.


Ο πρώην πρόεδρος μάλιστα φανέρωσε το ψηφοδέλτιο με το όνομα του Ε. Μεϊμαράκη λίγο πριν το ρίξει στην κάλπη.

Σειρά οι αντιπρόεδροι

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει για τη θέση των α, β και γ αντιπροέδρων της Βουλής τους Γιάννη Τραγάκη, Θανάση Νάκο και Χρήστο Μαρκογιαννάκη αντίστοιχα.

Στις θέσεις των κοσμητόρων προτείνονται οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος και Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ για τις θέσεις των γραμματέων προτείνονται οι Γιάννης Κεφαλογιάννης, Χρήστος Δήμας, Κώστας Κατσαφάδος και Μάξιμος Σενετάκης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έγινε γνωστό πως για τη θέση του δ' αντιπροέδρου προτείνεται ο Γιάννης Δραγασάκης, ενώ για τη θέση του κοσμήτορα προτείνεται ο Νάσος Αθανασίου και για τη θέση του γραμματέα η Μαρία Μπόλαρη.

Επίσης, γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Νίκος Βούτσης και Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι οι βουλευτές Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Από το ΠΑΣΟΚ, για τη θέση του ε’ αντιπροέδρου θα προταθεί ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο οποίος είχε εκλεγεί αντιπρόεδρος και στην προηγούμενη Βουλή, ενώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα προταθεί για τη θέση του έκτου αντιπροέδρου η βουλευτής Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Τέλος, ακόμα δεν έχει διευθετηθεί το θέμα με τον έβδομο αντιπρόεδρο, που αναλογεί στη Χρυσή Αυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: