Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σχέδιο εξόδου από την κρίση δια της σφαγής των αμνών..

Τα «18 μέτρα πολιτικής» «δεκαοκτώ μήνες ζωής για τον λαό»

Το άθλιο τέχνασμα της επαναδιαπραγμάτευσης που απέρριψε δημόσια η Μέρκελ

Δουλειές με μισθούς πείνας των 300-400 ευρώ, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις, άγρια λιτότητα και δραστικές περικοπές κοινωνικών δαπανών, φαστ τρακ εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, νέες φοροαπαλλαγές και κίνητρα στους επιχειρηματικούς ομίλους, περιλαμβάνει το «εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση» που εξήγγειλε χτες και όχι τυχαία από τον ΕΒΕΑ ο Αντ. Σαμαράς.


Τα «18 μέτρα πολιτικής» που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, αποτελούν κωδικοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος για την οικονομία που είχε εξαγγείλει πριν τις προηγούμενες εκλογές («Ζάππειο 3»), επιβεβαιώνοντας την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει στην υλοποίηση της στρατηγικής της πλουτοκρατίας, που χρεοκοπεί μόνιμα και ανεξέλεγκτα την κοινωνία στο όνομα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Παράλληλα, προσπάθησε να εξαπατήσει τους εκλογείς και να υφαρπάξει την ψήφο τους, χρησιμοποιώντας κατά κόρον το πυροτέχνημα της «επαναδιαπραγμάτευσης», η οποία:

Πρώτον απορρίφθηκε χθες δημοσίως από την Μέρκελ και δεύτερον ακόμη και στον βαθμό που θα επιτραπεί να γίνει μια διακριτική ανασκευή των όρων του μνημονίου, έχει ήδη από τον άξονα απαγορευτεί ρητά και δια ροπάλου η άρση των άγριων κανιβαλικών μέτρων τα οποία οδηγούν τον λαό σε μαζικές αυτοκτονίες.

Βαδίζοντας στο ίδιο επίπεδο ψεύδους και υποκρισίας, επιδόθηκε σε ένα άθλιο εμπόριο ελπίδας στις πλάτες των ανέργων, υποσχόμενος εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας (!) τα δύο επόμενα χρόνια, που θα δημιουργηθούν τάχα από τα «μεγάλα έργα» που θα γίνουν με τη «ρευστότητα» που θα διασφαλιστεί από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ ή τα περιβόητα «ομόλογα έργων» που πρόκειται να κυκλοφορήσουν από τις Βρυξέλλες.

Πρόκειται βέβαια για συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης του λαού, ανάλογη εκείνης της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ
( ο οποίος πέρασε σε μια αναντάμ μπαμπαντάμ κρατική εταιρία της Γερμανίας παρέμεινε κρατικός δηλαδή αλλά στην κατοχή άλλου κράτους, τόσο γελοίοι είναι)

αφού ακόμα και αν γίνουν τα έργα αυτά, σε τομείς κερδοφόρους για το κεφάλαιο, οι θέσεις εργασίας θα είναι ελάχιστες, με άθλιους μισθούς και με ευέλικτες μορφές απασχόλησης.
(ρωτήστε τους Γερμανούς στις ελεύθερες οικονομικές ζώνες τους)

Ο Αντ. Σαμαράς, πάντως, δεν έκρυψε ότι το «σχέδιο εξόδου από την κρίση» υπηρετεί την επιχειρηματικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, συνθλίβοντας τα εργασιακά δικαιώματα και εξαθλιώνοντας το λαό. Δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξε τα γραφεία του ΕΒΕΑ για να κάνει τις εξαγγελίες «των 18 μέτρων πολιτικής για την επόμενη κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: