Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΠΑΛΙ ΜΟΙΡΑΖΑΝ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ

Η σκόρος της υποκρισίας παρέφθειρε την αξιοπρέπεια

Του Ευγένιου Ανδρικόπουλου

Καλημέρα αδέλφια,
Το τι άκουσαν τ’ αυτιά μου χθες από τους εκσυγχρονισμένους Μαυρογυαλούρους δεν περιγράφεται.. 
Τα πάντα όλα κατά τον Αλέφαντο.. Πλην ίσως του «και παιδιά θα σας κάνουμε» ανταγωνίζονταν ο ένας τον άλλον σε υπερπροσφορές κατά την αγοραία λογική «τ’ αφεντικό τρελάθηκε!».

Ακάλυπτες επιταγές μοίραζαν για να αγοράσουν χρόνο ως την ημερομηνία λήξης τους. Και πότε; Την ίδια στιγμή που η καπιταλιστική κρίση σοβώντας ως σεισμός διαρκείας κάτω από τα πόδια μας, δονεί τον λαό σύγκορμο.. Ουδείς λόγος ανησυχίας.. Αντιστρέφουν αυτοί τους όρους και κάνουν την κρίση ευκαιρία αλλά της απαλλαγής τους. Βαρούν  από του βήματος το ντέφι για να μετασχηματίσουν τις δονήσεις σε φιγούρες ντισκοτσιφτετελιού..


Χθες για παράδειγμα ο Σαμαράς και το ασκέρι του, αναφέρονταν σε 18 σημεία ανάπλασης επί της σορού μιας χώρας σε αποσύνθεση, για να την κηδέψουν με αξιοπρέπεια. 

Ακριβώς τον ίδιο όρο «χρησιμοποίησε» και ο Βενιζέλος σε μια ανεπιτυχή φυσικά απόπειρα χρωματικής απόδοσης στην μαυρόασπρη ζωή μας, τον πίνακα της οποίας το κόμμα του έχει φιλοτεχνήσει.. 

Με την αξιοπρέπεια καταπιάστηκε και ο έτερος των καπαδοκαίων ο Πασόκος με τα πολιτικά. Ο Κουβέλης. Προφανώς λησμόνησε πως οι μεταμφιέσεις, ιδία δε οι πολιτικές μιας προεκλογικής περιόδου, σε αποκριές παραπέμπουν κατά την διάρκεια των οποίων η αξιοπρέπεια φοριέται πράγματι ως στολή, αλλά ως περιεχόμενο δεν έχει εξέλθει ποτέ της αποθήκευσής της από την ντουλάπα.. Επειδή την έχει κατατρυπήσει ο σκόρος της υποκρισίας.

Απόδειξη η ύπαρξη όλων αυτών που την επικαλούνται. Αν πράγματι υφίστατο έστω ως υποψία συνειδησιακού αποτυπώματος στον νου τους, δεν θα εξέρχονταν των κατακόρυφων σπηλαίων τους σε δημόσια θέα, για να μας προκαλούν επιπροσθέτως, στην περίπτωση που για λόγους δειλίας εξακολουθούσαν να ζουν.. Επειδή αξιοπρέπεια διαθέτουν πρωτίστως όλοι όσοι αναγνωρίζουν το εξ αμελείας ή εκ δόλου έγκλημά τους για να υποστούν σιωπηρά τις συνέπειες του κολασμού τους. 

Οι ηγέτες δε, μετατρέπονται οι ίδιοι σε δικαστές της φύσης τους, την ζωή της οποίας αφαιρούν μη επιτρέποντας σε κανέναν παρία να το πράξει. Και πάντως δεν τον υποχρεώνουν  να αυτοχειριαστεί αντ’ αυτών, θεωρώντας πως εξαγνίζονται στο αίμα του, αφού προηγουμένως του έχουν μεταφέρει στις ισχαιμικές του πλάτες τις ενοχές των πολιτικών κοινωνικών και οικονομικών κακουργημάτων τους.. 

Τραγικό παράδειγμα η Μπακογιάννη που ο ογκόλιθος του κληρονομικού της θράσους, καταπλακώνει δύο χιλιάδες αυτοκτονίες -μέρισμα σοβαρό στην ηθική αυτουργία των οποίων διαθέτει και η ίδια- για να τους συμψηφίσει με τους εβδομήντα από την δράση της 17ης Νοέμβρη. Προφανώς στο χρηματιστήριο των αξιών της ζωής, η τιμή της μετοχής των μελών της άρχουσας τάξης διαφέρει εκείνης του προλεταριάτου. 

Είναι εμετικό να παρακολουθείς την κατρακύλα τους γιατί εκριζώνοντας αξίες  στο διάβα της προκαλεί όχι μόνο μια βιολογική αλλά και πολιτισμική  καταστροφή. Και είναι εξ’ ίσου αηδιαστικό να διαπιστώνεις πως υπάρχουν έλληνες που τους ακολουθούν παρακολουθώντας τους. Επειδή αποδεικνύεται πως δεν πρόκειται περί ομοιογενούς λαού αλλά περί σφαγίων..  τα οποία δεν συνυπάρχουν αλληλέγγυα σε μια χώρα αλλά απλώς σταβλίζονται σε έναν χώρο...
eandrik@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: