Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΜΠΟΡΝΤΕΛΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Θα ψηφίσει ο λαός με το πιστόλι στον κρόταφο!!!

Πιείτε όλο το φάρμακο της λιτότητας όπως το κώνειο λένε, αλλά οι έλληνες προτιμούν την θηλιά στον λαιμό τους !!

Εκθέτοντας όλους όσους στην Αθήνα παραφιλολογούν περί της ανατροπής του μνημονίου, οι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής επιτροπής άφησαν ευθέως να εννοηθεί ότι η Ελλάδα είναι πλέον μια χώρα «υψηλού κινδύνου» και πως για την παραμονή της στο ευρώ η εφαρμογή των συμπεφωνημένων είναι εκ των ων ουκ άνευ (!!) και πως τέλος όσα συζητούνται εσχάτως στην Αθήνα περί μεταβολής των όρων του Μνημονίου όχι μόνο δεν τους αφορούν, αλλά είναι και εκτός τόπου και χρόνου. 

(στα σκουπιδια τόσος τηλεοπτικός χρόνος περί της ..ανατροπής!!)

Προηγουμένως και ως κερασάκι στην τούρτα με τα σκατά της λιτότητας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τη δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης και την απευθείας ενίσχυση των τραπεζών από τον νεοσύστατο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας – κάτι που απορρίπτει πάντως για μία ακόμη φορά η Γερμανία.


Πολλές ιδέες πέφτουν παραλλήλως στο τραπέζι, όπως η συνδιαχείριση των δανείων που αποσκοπούν στην αποπληρωμή του «γαλάζιου χρέους» (μέχρι 60% του ΑΕΠ), η έκδοση ενός είδους «ευρωομολόγων - λάιτ», με εγγύηση των αποθεμάτων χρυσού, (ποιου αυτού που εκποίησε ο Σημίτης;) για την αποπληρωμή του «κόκκινου χρέους» (άνω του 60% του ΑΕΠ) ή η απευθείας δανειοδότηση των κρατών από τον ΕΜΣ (που θα δανείζεται από την ΕΚΤ) ώστε να εξασφαλίζεται ένα σχεδόν μηδενικό επιτόκιο.

Κατόπιν αυτών η Κομισιόν προειδοποιεί την Ελλάδα, πως για να συνεχιστεί η εκροή της βοήθειας, θα πρέπει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές να επιδείξει πολιτική ωριμότητα και να αλλάξει βαθιά ριζωμένες ιδέες και νοοτροπίες. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι σήμερα γίνεται δημοψήφισμα στην Ιρλανδία για το δημοσιονομικό σύμφωνο. Το «ναι» προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά οι Ιρλανδοί επιφυλάσσουν συχνά εκπλήξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: