Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΠΛΕΟΝ ΑΘΩΟΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ

"Ο καθείς -υποψήφιος ή εκλογέας- εφ ο ετάχθη"

του ευγένιου Ανδρικόπουλου

Άρχισα πλέον να νιώθω αποστροφή έναντι όλων εκείνων που καταμεσής ενός πολέμου, γιγαντιαίου, ταξικού, εξακολουθούν από τηλοψίας να μας παραμυθιάζουν, πως για να κερδίσει ο εργάτης, ο εργαζόμενος, πρέπει πρώτα να κερδίσει ο καπιταλ(η)στής.

Ως χθες τους ανεχόμουν γιατί τους αντιμετώπιζα με ίχνη συμπάθειας έναντι στην αποπλανημένη πολιτική αθωότητά τους.. Έτσι ήθελα να πιστεύω.. Γούστο μου καπέλο μου.. Πάντα έδινα ευκαιρίες στον άλλον πριν την καθολική απόρριψή του..

Η εξοργιστική εμμονή όμως στην τύφλα τους, πλέον ή βλακεία ή ιδιοτέλεια αναδεικνύει. Τρίτον τι κατά τα πολιτικά μαθηματικά αποκλείεται. Δεν μπορεί πια να μην αντιλαμβάνονται ότι η κρίση είναι καπιταλιστική και πως εντός της υφίσταται όχι ως πιθανότητα αλλά ως βεβαιότητα ο κίνδυνος της πτώχευσης και μάλιστα της άναρχης πτώχευσης..

Μια φευγαλέα ματιά στις έντυπες δημοσιεύσεις τόσο Ελλήνων όσο και αλλοδαπών οικονομολόγων και μάλιστα προ της εμφάνισής της θα τους έπειθε.
«Και η αντιμετώπισή της, γράφει για παράδειγμα ένας εξαιρετικός καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου στο βιβλίο του, ο Γιώργος Σταμάτης, προϋποθέτει την συμμαχία σου με τον λαό και όχι με το κεφάλαιο..» Από κοντά του και μια επίσης σπουδαία των οικονομικών επιστημών εκ της αλλοδαπής. Η Ναταλί Ρακόβσκυ.

Τι εννοούσαν και εξακολουθούν να εννοούν οι ποιητές; Ό,τι έγραψε απευθυνόμενη στο πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης αλλά για να τρομοκρατηθεί ο λαός το αφεντικό: η εθνική τράπεζα.. Μόνο που τους εξέθεσε ανεπανόρθωτα. Πως δεν μπορείτε να πατάτε σε δυο βάρκες τους είπε.. Και με το θεριό (το εοκικό τραπεζικό ιερατείο) και με τον Γιάννη (λαός) δεν γίνεται..

Και γιατί δεν γίνεται; Χρόνια το γράφω διακινδυνεύοντας να προκαλέσω στους αναγνώστες μου την αντιστροφή του πεπτικού τους συστήματος από την αηδιαστική επανάληψη.

Πως για να δουλέψουν τα ναυπηγεία μας παραδείγματος χάριν, προαπαιτείται σύγκρουση με το ευρωμπορντέλο το οποίο ωστόσο, δεκαετίες τώρα δια της αντικαταβολής των κοινοτικών προγραμμάτων (περί εκτροφείων πεταλούδας και άλλα συναφή) εξαγοράζει τις θέσεις εργασίας των ναυπηγοεπισκευαστών μας, για να τις παραδώσει στην Ολλανδία την Γερμανία ή και τις Κίνα και Κορέα ακόμη..

Για να επιβιώσει από την άλλη ο πληθυσμός της Ελλάδας και να έχουν απασχόληση οι αγρότες θα πρέπει να ξεκουμπιστεί από την μέση η Ευρωπαϊκή Ένωση με την ΚΑΠ που καθορίζει τι και πόσο από το «τι» (ή τίποτα) θα παράγουμε.(κάπως έτσι έτρωγες λεμόνι από την Χιλή κι αγγούρι Εσκιμώων)

Θα πρέπει δηλαδή με δυο λόγια για να μην καταφεύγω σε άπειρες σελίδες παραδειγμάτων να σπάσει η Ελλάδα τα δεσμά του ευρωμπορντέλου που την πνίγουν και που δια μέσου αυτού ο κεντρικοευρωπαίος τοκογλύφος, έκανε χρόνια εξαγωγή προϊόντων και ανεργίας λεηλατώντας τον πλούτο μας. Για να διαμαρτύρεται σήμερα με κροκοδείλια δάκρια σε σχέση με τα απωλεσθέντα «κόπια» του, προκαλώντας τη συνδρομή των εγχώριων δωσίλογων -τα ελληνικά κόμματα του ευρωμπορντέλου- στον λαό μας, ηθικές ενοχές.

Πλέον αθώος του αίματος δεν θα υπάρξει. Προφάσεις πολιτικής αθωότητας δεν πρόκειται να γίνουν δεκτές. Οι μάσκες έχουν πέσει. Ο καθείς γνωρίζει καλά τον απέναντί του και επιλέγει. Για τον ίδιο, την οικογένειά του, τον λαό του, την πατρίδα του..

eandrik@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: