Τρίτη 1 Μαΐου 2012

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΙΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ

Τρόϊκα:  Ή συγκυβέρνηση ή στον κάδο ανακύκλωσης απορριμμάτων!!

Και η Τρόϊκα είναι σαν την μαφία: όταν βάψεις τα χέρια σου με αίμα, μόνο νεκρός αποχωρείς.

Του Ευγένιου Ανδρικόπουλου
Το αυτονόητο. Σήμερα είναι απεργία δεν είναι αργία. Δεν μαζεύουμε λουλούδια ως ανέμελες δεσποινίδες της άρχουσας τάξης, αλλά όλα τα επιχειρήματα της εργατικής που θα τα συνθέσουμε σε μία ψήφο την ερχόμενη Κυριακή.

Ψήφο ανατροπής..

Επειδή η Ελλάδα τη αδεία των τοκογλύφων κατακτητών μοιάζει να παραχωρεί βουβά στους υπηκόους της το δικαίωμα της επιλογής κόμματος και όχι πολιτικής. Σαν να λέμε: Έχεις δικαίωμα να διαλέξεις τον νταβά σου αλλά δεν έχεις δικαίωμα να μείνεις δίχως νταβά. Δίχως ΑΟΖ μπορεί. Δίχως νταβά αποκλείεται.

Απόδειξη πως μερικές ημέρες πριν η Άγκυρα παραχωρούσε «άδεια» πετρελαϊκών ερευνών επί της Ελληνικής ΑΟΖ σε εταιρεία της.. Κάτι χιλιοστά απέχουμε από το να στήσει ανενόχλητη το γεωτρύπανο καταμεσής της πλατείας Συντάγματος.


Ευεργεσία θα είναι.. Ίσως δια του τρόπου αυτού αποκαλύψουμε την καρδιά του στρατηγού Μακρυγιάννη που οι σύγχρονοι Γερμανοτσολιάδες ενταφίασαν μαζί με το Σύνταγμα στην ιστορική πλατεία.. Και αφυπνιστούμε..

Είναι της εβένινης μοίρας μας. Να αναγεννιόμαστε μέσα από εθνικές τραγωδίες. Επειδή αν οι κατά καιρούς νταβάδες θεωρούσαν πως δια των εκλογών κινδύνευαν να σκουπιστούν, θα τις είχαν προ πολλού καταργήσει.

Τώρα δεν έχουν λόγο. Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο. Ήδη στα εκμαγεία του Εοκικού ιερατείου φιλοτεχνείται το πρόσωπο της νέας κυβέρνησης όπως ένα παζλ. Με κομμάτια του ενός ή του άλλου προθύμου. Για να ανασυσταθεί το διφυές της ανθρώπινης φύσης. Το ένα και μοναδικό πρόσωπο που θα εμπεριέχει τον δόκτορα Τζέκυλ επί του κυρίου Χάϊντ έτσι ώστε τα εγκλήματα που πρόκειται να διαπράξει ως κυβέρνηση ο δεύτερος να έχουν νομιμοποιηθεί πολιτικά από τον πρώτο.. Κάτι σαν τον καλό και κακό μπάτσο..

Και είναι κάτι που κατά διαταγή της επίκαιρης Κομαντατούρ και με την αντίσταση να μην τρέχει στο αίμα τους όπως τα θαύματα στο αίμα του λαού, αδυνατούν να αποφύγουν.. Θα συγκυβερνήσουν γιατί:

● Από το αθροιστικό 77,4% του 2009, στην ευκταία – κατά τους δικούς τους υπολογισμούς και στόχους – περίπτωση θα πιάσουν το 45%.
● Αν επιβεβαιωθούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν από την ανόητη απαγόρευση δημοσίευσής τους, δεν θα ξεπεράσουν το 40%.
● Κοινώς, ένα ολόκληρο... κόμμα, λίγο μικρότερο ή λίγο μεγαλύτερο από τη Ν.Δ. του 2009 (33,5%), θα έχει γίνει καπνός από το άθροισμα του «δικομματισμού».

Που σημαίνει ότι: Συνταγματική αναθεώρηση δίχως τσόντες γιοκ. Και δίχως αυτή τα μέτρα αφανισμού κατά του λαού, θα είναι πάντα μετέωρα όπως και το κεφάλι επί του αυχένα τους. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εγερθούν υπό την σπάθη του ακροτελεύτιου συνταγματικού άρθρου και να βρεθούν στην θέση ενός Μουμπάρακ. Ο βαθμός της λαϊκής απόγνωσης θα είναι σταθερά το αποκλειστικό κριτήριο.

Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο τα δύο κόμματα εξουσίας επιζητούν το 50%: για να υπάρχει μια επίφαση πολιτικής νομιμοποίησης, που τουλάχιστον θα τους εξασφαλίσει την προσωπική επιβίωσή τους.. υπό το άλλοθι της λαϊκής πλειοψηφίας.

Σε αντίθετη περίπτωση, επικαλούμενοι με διαφορετικούς όρους την ανάγκη για πολιτική νομιμοποίηση και πολιτική σταθερότητα,
η Ν.Δ. (επισήμως) έχει απειλήσει με νέες εκλογές και το ΠΑΣΟΚ (ανεπισήμως) με μη συμμετοχή του στην κυβέρνηση.

Μόνο που οι απειλές αυτές είναι τζούφιες. Η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση τρόικας και «μνημονίων», όταν μάλιστα έχεις υπογράψει αυτά τα «μνημόνια» και έχεις δεσμευτεί για την εφαρμογή τους, δεν διαφέρει από τη συμμετοχή στη μαφία: όταν βάψεις τα χέρια σου με αίμα, μόνο νεκρός αποχωρείς. Και οι «δικοί μας» έχουν ήδη βουτηχτεί στο αίμα.

Όσο για τους δανειστές, είναι η μαφία αυτοπροσώπως. Και ουδόλως ενδιαφέρονται για τη μοίρα των εκάστοτε προθύμων. Στα μεγάλα παιχνίδια όλοι οι μικροί και άβουλοι είναι αναλώσιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: