Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΜΚΟ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Πολιτική αυτοθυσία, πολιτικός καιροσκοπισμός, πολιτική επένδυση ή πολιτική βλακεία;

Από τον Ευγένιο Ανδρικόπουλο

Υπό την αυστηρή προϋπόθεση πως ο αριθμός των ψηφισάντων κατά την επιχείρηση αναπαλαίωσης μιας πολιτικά ετοιμόρροπης κατασκευής, είναι ακριβής, προκαλούνται εύλογα ερωτηματικά για την ποιότητα των ψηφοφόρων οι οποίοι έστερξαν να συνδράμουν έναν ελεγχόμενης πολιτικής ηθικής υποψήφιο αρχηγό.

Ιδία δε όταν αυτός
– ο οποίος κατά τον πανηγυρικό του σπάραξε από τους λυγμούς για την ανθρωποκαταστροφή του λαού-
είναι ένας εκ των φυσικών αυτουργών του εγκλήματος.


Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου ΝΕΟΠΑΣΟΚ κι εγώ δεν κατέχω την επιστήμη της πολιτικής ψυχιατρικής. Έτσι αν κάτι έχει πλέον αξία για να εξαγάγουμε κατά προσέγγιση ορισμένα πολιτικά συμπεράσματα, είναι να παραθέσουμε τον ανακοινωθέντα συνολικό αριθμό του ενός εκ των δύο χθεσινών σκηνοθετημένων πανηγυριών,
(το άλλο από τον αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού εκτός από το δάκρυ προσέφερε και ολίγον αίμα εξ αιτίας του ότι το αντίτιμό του περιλάμβανε και σκηνές άγριας δύσης)
με ορισμένους αριθμούς που απηχούν την σημερινή κοινωνική πραγματικότητα..

Για να έχουμε επομένως σημείο σύγκρισης και αναφοράς για το τι ακριβώς αντιπροσωπεύει ο αριθμός των 240 χιλιάδων που πρόστρεξαν στην κάλπη της "επανασύνδεσης" του Βενιζελομπακατσελικού ΝΕΟΠΑΣΟΚ με την «ψυχή» του και άλλα τέτοια ηχηρώς φαιδρά που αν τα αφήσεις και πέσουν κάνουν θόρυβο ίσο εκείνου των γκαζοτενεκέδων και που σύμφωνα με τον νέο αρχηγό στοιχειοθετούν ή θεμελιώνουν την ανθεκτικότητα του κόμματος, θα αναφερθώ σε ορισμένα άκρως ενδιαφέροντα κοινωνικά σύνολα:

Ο αριθμός αυτός λοιπόν αποτελεί:
● Το 2,31% του πληθυσμού της Ελλάδας.
● Το 3,6% των ψηφισάντων στις εκλογές του 2009.
● Το 8,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ το 2009.
Επιπλέον οι ψηφίσαντες σε αυτή την «τύπου Τσαουσέσκου» εκλογή:
● Είναι κατά 265.000 λιγότεροι από τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ το 2009 και κατά 65.000 λιγότεροι από τους (κατά Πάγκαλο) «τραμπούκους του ΣΥΡΙΖΑ» στην ίδια εκλογική αναμέτρηση.
● Είναι κατά 320.000 λιγότεροι από τους ανέργους που προστέθηκαν από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011 και κατά 50.000 λιγότεροι από τους νέους ανέργους – μόνο – του 2011.

Κι όμως το υπέρβαρο θράσος είχε κατόπιν αυτών το σθένος να ιππεύσει επί του μικροφώνου και να βάλλει κατά ριπάς εναντίον των θυμάτων του.. Θου κύριε φυλακή τω στόματί μου..

Δεν υπάρχουν σχόλια: