Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΑΝΙΕΡΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 1821 ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ..

Ποια εθνική σύμπνοια ρε λεχρίτες;

Μόνο ανιστόρητοι ή ΜΊΣΘΑΡΝΟΙ διαστρεβλωτές της ιστορίας θα υπεράσπιζαν μετά πάθους πως η ελληνική επανάσταση προέκυψε ως αποτέλεσμα μιας εθνικής σύμπνοιας και ομοψυχίας .. Και τότε όπως και σημερα οι κοινωνικές αντιθέσεις ήταν οξυμένες σε αυτό το σημείο μάλιστα, που η μια ομάδα υπονόμευε την άλλη..

Μπήκε κανείς στον κόπο να διαβάσει την Ελληνική Νομαρχία ή τον Στρατηγό (Μακρυγιάννη) και τον στρατηλάτη Κολοκοτρώνη; Ο ανώτερος κλήρος υπονόμευε την επανάσταση με τον κατώτερο να την λαμπαδιάζει. Οι Κοτζαμπάσηδες αρχικά επιφυλάσσονταν μετά κάποιοι εντάχθηκαν ενώ κάποιοι άλλοι την εχθρεύονταν, ώσπου προς το τέλος προσχώρησαν για την δόξα και τα οφίκια. Στο κατόπι τους και οι εφοπλιστές που τα είχαν βρει με το αγγλικό κεφάλαιο το οποίο με την σειρά του τα είχε βρει με την Οθωμανική αυτοκρατορία.. 


Αλλά και το Φανάρι είχε διχαστεί.. Πολλά από το αξιωματικά του στελέχη υπεράσπιζαν την ιδέα ν’ αφεθούν τα πράγματα ως έχουν και αν είναι να διαβρωθεί η Οθωμανική αυτοκρατορία να συμβεί από τα μέσα ενώ΄άλλα τα νεώτερα είχαν ήδη υψώσει τα λάβαρα της νιότης και της επανάστασης.. Μόνο οι έμποροι οι τεχνίτες και κάποιοι αρκετοί είναι αλήθεια από τους όποιους εγγράμματους της εποχής την αποδέχθηκαν από την πρώτη στιγμή. Οι υποδέλοιποι της διανόησης καρπούνταν της Οθωμανικής εύνοιας όπως οι σημερινοί των κοινοτικών προγραμμάτων και οι μπουκωμένοι ως γνωστό δεν μιλούν..

Τα γράφω για τις μαλακίες του τύπου ενώπιον του εθνικού κινδύνου και άλλες παρεμφερείς που διαβάζω από τα καθεστωτικά γιουσουφάκια και τους ενίερους συσχετισμούς του τότε με το σήμερα..

ΤΟΤΕ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΟΘΩΜΑΝΟΙ. ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΧΡΙΤΕΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΚΟΊ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΝΔΡΑΜΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΜΠΟΡΝΤΕΛΟ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: