Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΒΗΣΙΓΟΤΘΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ

Οι Βασιβουζούκοι του Ευρωμπορντέλου προ των πυλών !!

Οι πρώτοι 160 Γερμανοί εφοριακοί έρχονται στην Ελλάδα για να «καταλάβουν» τις οικονομικές εφορίες της χώρας! Το σχέδιο έχει εκπονηθεί από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αποσκοπεί στον έλεγχο μιας σειράς ζωτικών τομέων του κράτους, που σχετίζονται με τα δημόσια έσοδα.

H κατάλυση της διοίκησης της χώρας από τον ξένο παράγοντα είναι ένα σχέδιο που κυοφορείται εδώ και μήνες στους κόλπους της Ε.Ε. και φαίνεται να βρίσκει σύμφωνη τη συντριπτική πλειονότητα των εταίρων.


Μάλιστα, απαραίτητη προϋπόθεση για τους 160... νέους τοποτηρητές είναι να γνωρίζουν ξένη γλώσσα, αν είναι δυνατόν και ελληνικά. Στη νέα μορφή γερμανικής κατοχής αναμένεται να επιστρατευθούν και συνταξιούχοι Γερμανοί εφοριακοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα αναλάβουν τις επιτελικές θέσεις.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πριν από περίπου μία βδομάδα παρουσίασε τις σκέψεις τους για τους εφοριακούς, η οποία χθες αναλύθηκε από τον υφυπουργό του Χανς Μπέρνχαρντ Μπόις σε συνέντευξη στο περιοδικό «Wirtschaftswoche».

Στο δημοσίευμα γίνεται συγκεκριμένη αναφορά σε απόρρητη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που κάνει λόγο για μηχανισμό συλλογής φόρων στην Ελλάδα, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, με αποτέλεσμα να φέρει σημαντική ευθύνη στην επιδείνωση της δημοσιονομικής κατάστασης στην Ελλάδα.

Είναι πάντως χαρακτηριστική και η δήλωση του ίδιου του Ολι Ρεν, αρμόδιου Ευρωπαίου Επιτρόπου για θέματα Οικονομίας, ο οποίος σε συνέντευξή του σε φλαμανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου «De Morgen» σημειώνει ότι «η εμπιστοσύνη είναι καλή, αλλά ο έλεγχος είναι καλύτερος».

Με τον τρόπο του δηλαδή ο κ. Ρεν προαναγγέλλει ότι ο έλεγχος στα δημοσιονομικά της Ελλάδας θα γίνει ακόμα πιο έντονος. Η Κομισιόν έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οικονομικές υπηρεσίες του κράτους, με την ταυτόχρονη αναγκαιότητα να εκσυγχρονιστούν για να περιορίσουν φαινόμενα εκτεταμένης φοροδιαφυγής, αλλά και γραφειοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: