Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΤΑΙΩΣΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Συμπεριφέρονται ως Χιτλερίσκοι!!!

Η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των χωρών της ευρωζώνης που ήταν προγραμματισμένη για τις 2 Μαρτίου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των 27, ματαιώθηκε, εξαιτίας της απροθυμίας της Γερμανίας να συζητήσει το θέμα των πόρων του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ δεν θα γίνει την Παρασκευή η σύνοδος της ευρωζώνης, όπως είχε σχεδιαστεί για να συγκεντρώσει τους ηγέτες των 17 χωρών, σε γεύμα εργασίας τη δεύτερη και τελευταία ημέρα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1 και 2 Μαρτίου) για να συζητήσουν το θέμα των πόρων του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.


Όπως έγινε σήμερα γνωστό από ευρωπαϊκές πηγές η αναβολή οφείλεται κυρίως αν όχι αποκλειστικά στις αντιρρήσεις της γερμανικής κυβέρνησης.

Το Βερολίνο διαφωνεί με το συνδυασμό των πόρων του προσωρινού μηχανισμού ευρωστήριξης (EFSF) και του μόνιμου (ESM - θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιούλιο), ώστε να δημιουργηθεί μία «δύναμη πυρός» ύψους 750 δισ. ευρώ.

Προς αυτή την κατεύθυνση, της ενοποίησης δηλαδή των EFSF και ESM, πιέζει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G20 στο Μεξικό, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε είχε πει πως η απόφαση για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας θα ληφθεί εντός του Μαρτίου, επιβεβαιώνοντας ότι δεν πρόκειται να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την 1η και 2α Μαρτίου.

1 σχόλιο:

Lukas είπε...

Αγαπητοί Χαίρετε.
Είμαι μια διεθνής δανειστή που αναγνωρίζεται σε όλες τις ηπείρους.
Έχω τη φιλοδοξία να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους σε οικονομικές δυσκολίες.
Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου με email για περισσότερες πληροφορίες.
E-mail: leferfrancisjean@gmail.com
Με εκτίμηση.