Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Τα «κοκκινάδια» των όψιμων αντιστασιακών

Τα κοκκινάδια στον λαιμό των όψιμων αντιστασιακών !!!

Του Σταύρου Χριστακόπουλου  
 Η «αντιστασιακή» ρητορεία των μετόχων της συγκυβέρνησης και των... συνοδοιπόρων τους, από τον πρωθυπουργό μέχρι τα κανάλια, με αφορμή τη γερμανική επιθυμία περί ξένου επιτρόπου για τον προϋπολογισμό, ήταν μοιραίο να κρατήσει μόνο λίγες ώρες. 
Το ίδιο και οι «κόκκινες γραμμές», με τις οποίες οι συγκυβερνώντες «εξόπλισαν», υποτίθεται, τον Παπαδήμο για να διαπραγματευτεί και με την τρόικα και στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.
Με μια μόνο δήλωσή του ο Παντελής Καψής φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι: «Ελπίζω να μην χρειαστεί να αποφασίσουμε πάνω σε αυτό (σ.σ.: μισθοί, συμβάσεις και άλλα τέτοια ενοχλητικά), αλλά, όταν έρθει η στιγμή, θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, με επίγνωση όλων των συνεπειών μας. Δεν είναι απλά ζητήματα. Αυτό συμφωνήθηκε: Ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν και από τα τρία κόμματα μαζί». Κι αυτό ήταν όλο...




Ωστόσο τις προηγούμενες μέρες οι συγκυβερνώντες αρπάχτηκαν από τη γερμανική απαίτηση περί ξένου επιτρόπου για την εφαρμογή του προϋπολογισμού, ως έμπρακτη σηματοδότηση της αναμενόμενης και συμφωνημένης άρσης της δημοσιονομικής κυριαρχίας, όπως έχει ήδη περιγραφεί σε σειρά ευρωπαϊκών αποφάσεων για τις χώρες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις προβλέψεις περί δημοσιονομικών δεικτών.


Στην περίπτωσή μας ο στόχος θα ήταν να ελέγχεται ο προϋπολογισμός ώστε να μην εγκρίνεται κανένα κρατικό έξοδο πριν διασφαλιστεί η πληρωμή των δανειστών μέχρι το τελευταίο ευρώ. Κοινώς κανένα έξοδο για μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία, κοινωνική πολιτική, ανάπτυξη, πολιτισμό, αν πρώτα δεν πληρωθούν οι τοκογλύφοι.


Πρόκειται δηλαδή για την πολιτική που έτσι κι αλλιώς εφαρμόζεται στο πλαίσιο της πρώτης δανειακής σύμβασης με την τρόικα, την οποία χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις υπερασπίστηκαν οι όψιμοι «αντιστασιακοί». Με αποτέλεσμα, μεταξύ όλων των άλλων, να αρχίζουν τώρα ακόμη και συσσίτια για τα παιδιά που πεινάνε στα άνευ βιβλίων σχολεία της Διαμαντοπούλου. Της κυρίας η οποία επιθυμεί να ιδεολογικοποιήσει – και να μετατρέψει σε... κόμμα! – τα φρικαλέα κατορθώματα της ίδιας και του σιναφιού της

Δεν υπάρχουν σχόλια: