Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Στην Τουρκία η γεν γραμ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Ο Σοσιαλισμός θα νικήσει


«Μας συνοδεύει εδώ ο θερμός χαιρετισμός κομμουνιστικής αλληλεγγύης της ΚΕ του ΚΚΕ, όλου του Κόμματος, φίλων και οπαδών που εκτιμούν την κοινή μας προσπάθεια, την κοινή δράση των κομμάτων μας, που αποτελεί σοβαρό θεμέλιο φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς.

Θερμά χαιρετίζουμε τις κοινές μας προσπάθειες ώστε να ανασυγκροτηθεί το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και να υψώσει παγκόσμιο μήνυμα δράσης σαν αυτό που εσείς σήμερα προβάλλετε, το σύνθημα ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!



Με την φράση αυτή χαιρέτησε καταχειροκροτούμενη από την κατάμεστη αίθουσα η γεν.γραμ. του ΚΚΕ την εκδήλωση του ΚΚ Τουρκίας η οποία ήταν αφιερωμένη στους δεκαπέντε δολοφονηθέντες Τούρκους κομμουνιστές –μεταξύ τους και ο πρόεδρος του κόμματος Μουσταφά Σουφί- στην μαύρη θάλασσα στις 29 Γενάρη του 1921.


Προσκεκλημένες στην εκδήλωση ήταν επίσης αντιπροσωπείες από το Πορτογαλικό ΚΚ και από το Συριακό ΚΚ, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κεμάλ Οκουγιάν, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας που τόνισε ανάμεσα σε άλλα:


«Το ΚΚ Τουρκίας παλεύει για την σοσιαλιστική εξουσία γιατί ο σοσιαλισμός δίνει απαντήσεις στα σημερινά ζητήματα. Είναι εφικτή μία ανεξάρτητη σοσιαλιστική Τουρκία. Η μάχη ενάντια στον ιμπεριαλισμό δεν μπορεί να θεωρηθεί ξεχωριστή από την ταξική πάλη ενάντια στο κεφάλαιο. Είμαστε ένα κόμμα ταξικό, δεν κάνουμε διάκριση στην ιμπεριαλιστική τάξη του κεφαλαίου» και συνέχισε:


«Θέλουμε να υπάρξει μία λύση στην οποία θα συμμετέχουν Κούρδοι και Τούρκοι, μία αντιιμπεριαλιστική διέξοδος στο πρόβλημα εξουσίας. Από εμάς να μην περιμένετε εθνικιστικές διχαστικές κινήσεις».


Απαντώντας στις κατηγορίες ότι αφήνει δήθεν αδιάφορο το κόμμα το κουρδικό ζήτημα, σημείωσε χαρακτηριστικά :


«αυτό μας προσβάλλει, καθώς από την αρχή της ίδρυσης του ΚΚ Τουρκίας χιλιάδες Κούρδοι σύντροφοι είναι στο κόμμα. Εμείς είμαστε κομμουνιστές και δεν έχουμε ούτε ψήγμα εθνικισμού. Δεν κάνουμε διακρίσεις μεταξύ Τούρκου αφεντικού με Κούρδο εργάτη και Κούρδου αφεντικού με Τούρκο εργάτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: