Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΦΡΙΚΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΙΜΗΣ

Ανατριχίλα στο απεχθές πρόσωπο του φονταμενταλισμού!


Η παρεξήγηση και παρερμηνεία των Γραφών συχνά οδηγεί σε αποτρόπαιες πράξεις. Από τους τόσους πολέμους στο όνομα της κάθε θρησκείας, σε στυγερά εγκλήματα «τιμής» η ιστορία είναι –δυστυχώς- γεμάτη κουφιοκέφαλους φανατικούς που νομίζουν ότι είναι οι εκπρόσωποι του Θεού στη γη και έχουν δικαίωμα να αφαιρούν ζωές κατά βούληση.


Την Κυριακή, δικαστήριο του Καναδά καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον 58χρονο Αφγανό Μοχάμεντ Σάφια, τη γυναίκα του Τούμπα Γιάχια και τον γιό του Χαμέντ για τη δολοφονία των τριών κοριτσιών της οικογένειας καθώς και της πρώτης συζύγου του Σάφια.



Τα πτώματα της 19χρονης Ζαϊνάμπ, της 17χρονης Σαφάρ, της 13χρονης Γκίτι και της 52χρονης Ρόνα Αμίρ Μοχάμαντ βρέθηκαν τον Ιούνιο του 2009 σε χαντάκι του Οντάριο μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας.


Ο Σάφια είχε πάει όλη την οικογένεια στους καταρράκτες του Νιαγάρα και στην επιστροφή τους στο Κεμπέκ όπου διέμεναν πέρασαν μια νύχτα στο Οντάριο. Εκεί δολοφόνησαν τις τρεις κοπέλες και τη γυναίκα για λόγους «τιμής». Στην δίκη ισχυρίστηκαν ότι η μεγάλη κόρη πήρε το αυτοκίνητο για βόλτα και έπεσε στο κανάλι με αποτέλεσμα οι τέσσερις τους να πνιγούν αλλά δεν έπεισαν τους ενόρκους.


Όπως αποδείχτηκε στην ακροαματική διαδικασία ο Σάφια ήταν φανατικός μουσουλμάνος και φερόταν πολύ άσχημα στις κόρες του και στην πρώην σύζυγό του η οποία ζούσε μαζί τους. Ο Σάφια την χώρισε όταν διαπίστωσε ότι η Μοχάμαντ δεν μπορούσε να κάνει παιδιά αλλά εξακολουθούσε να μένει μαζί του.


Ο δράστης ήταν επιχειρηματίας με συχνά ταξίδια στο Ντουμπάϊ και όταν έλειπε από το σπίτι τη διαδικασία τρομοκρατίας των αδερφών του αναλάμβανε ο Χαμέντ.


Πατέρας και γιός, καθώς και η καλή «μάνα» θεωρούσαν προσβλητικό για τη θρησκεία τους και την οικογένεια τους το γεγονός ότι οι τρεις κοπέλες ήθελαν να υιοθετήσουν τον δυτικό τρόπο ζωής.


Η μεγάλη κόρη είχε δεσμό με έναν Καναδό πακιστανικής καταγωγής και της απαγορεύτηκε να πάει σχολείο για ένα χρόνο προς συμμόρφωση. Ο πατέρας της την έδερνε και η κοπέλα ζήτησε βοήθεια σε καταφύγιο της πρόνοιας.


Η 17χρονη είχε δεσμό με χριστιανό και οι γονείς της βρήκαν στο δωμάτιο της προφυλακτικά και φωτογραφίες της με μίνι φούστες. Αυτό τους εξόργισε αλλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η συμπεριφορά της νεότερης κοπέλας που έκανε συχνές κοπάνες, αποβλήθηκε από το σχολείο γιατί φορούσε πολύ αποκαλυπτικά ρούχα και έκανε μικροκλοπές.


Έτσι ο Σάφια με τη γυναίκα και το γιό του αποφάσισαν να υπερασπίσουν την τιμή τους με τρόπους που γυρνάνε την ανθρώπινη κοινωνία αιώνες πίσω.


Σημαντικό ρόλο στην καταδίκη των δολοφόνων έπαιξαν ηχογραφημένες συνομιλίες όπου ο Σάφια έλεγε «θα ρίξω στις κόρες μου βιτριόλι, θα βάλω φωτιά στα πτώματά τους. Αυτές οι πόρνες ανήκουν στο σατανά» και άλλα τέτοια στοργικά λόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: