Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Τραπεζιτικά παραμύθια περί συμπληγάδων!!

Κινδυνολογίας το ανάγνωσμα!!


Σε στενό κλοιό βρίσκεται πλέον η Ελλάδα η οποία δεσμεύθηκε στις Βρυξέλλες ότι εντός της εβδομάδας θα ολοκληρώσει τόσο τις διαβουλεύσεις με τους ιδιώτες ομολογιούχους για την απομείωση του ελληνικού χρέους (PSI) όσο και με την τρόικα για το νέο μνημόνιο.


Μιλώντας προς τους εκπροσώπους του Τύπου, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο Τραπεζίτης της Παπαδημοκρατίας δεν απέκρυψε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα, δήλωσε ωστόσο βέβαιος ότι τόσο τα ελληνικά κόμματα όσο και οι βουλευτές (της μαύρης τριμερούς) θα πράξουν το καθήκον τους. (το ξετίναγμα του ελληνικού λαού)..



Το «κούρεμα» του χρέους (των ασφαλιστικών ταμείων εννοεί και θα αντιληφθείτε στην επόμενη ανάρτηση τι ακριβώς θα συμβεί) αλλά και η νέα δανειακή σύμβαση (τύπου Λεοπόλδου του Κογκό από το 1920) συζητήθηκαν εκτενώς κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο Παπαδήμος της Παπαδημοκρατίας με τους ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, Ζοζέ Μπαρόζο, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ολι Ρεν. Η συνάντηση αυτή άρχισε αργά χθες το βράδυ, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.


Σημαντική πρόοδος


Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι ενημέρωσε τους ομολόγους του για τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτελέσει τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα, τόσο σε σχέση με τη δημοσιονομική εξυγίανση, (όπου δημοσιονομική εξυγίανση εσείς θέσετε την πρέσα της σύνθλιψής μας) όσο και σε σχέση με την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.


Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το πρωτογενές δημοσιονομικό έλλειμμα έχει περιορισθεί στο 2,4% του ΑΕΠ το 2011 και δήλωσε αισιόδοξος ότι η πορεία αυτή θα συνεχιστεί.


Συνεχίζοντας, ο Πρωθυπουργός επισήμανε την έκκληση της χθεσινής Συνόδου Κορυφής προς τις ελληνικές αρχές και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για το PSI και να ολοκληρώσουν τις διαβουλεύσεις τις επόμενες ημέρες.


Οι δυσκολίες


Ερωτηθείς ο Πρωθυπουργός για το ποιες ακριβώς είναι οι δυσκολίες που υπάρχουν για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι εν τω μέσω της διαπραγμάτευσης κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ωφέλιμο.


Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι οι λεπτομέρειες αυτές αφορούν τις προσαρμογές που απαιτούνται για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, (πλήρης κατάρρευση της όποιας δημόσιας υγείας και παιδείας υπήρχε) δηλαδή την περικοπή των δαπανών και τις προσαρμογές για τη μείωση του κόστους εργασίας (13ος, 14ος μισθός κ.ά.) και του κόστους παραγωγής.





Δεν υπάρχουν σχόλια: