Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ιδρυματική προστασία των αστέγων που προκάλεσε η πολιτική τους

Ενω οι άστεγοι πλήττονται από το .. πολικό ψύχος ...
 Τα ανδρείκελα δεν υπολογίζουν το πολιτικό κόστος..


Θλίψη στην είδηση πως η περίθαλψη του κράτους έναντι των συμπατριωτών μας που κινδυνεύουν άμεσα να χάσουν την ζωή τους από το κρύο περιορίζεται στην ανακοίνωση των χώρων όπου οι άστεγοι έλληνες θα μπορούν να ζεσταθούν.. -κατά το σώμα μόνο γιατί η ψυχή τους έχει παγώσει πολύ πιο πριν στον χιονιά του πολιτικού πρωτίστως και κοινωνικού δευτερευόντως, γραψαρχιδισμού..


Η περιλάλητη και μεταφερόμενη ως μολυσματική ασθένεια καθεστωτική φράση του συρμού «πως δεν υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος» στους Έλληνες αστέγους βρίσκει την μετάφρασή της. Σ’ αυτούς που πλέον ή θα αδυνατούν ή θα αδιαφορήσουν να προσέλθουν στην κάλπη άρα δεν καταμετρώνται ως εν δυνάμει ψηφοφόροι-πελάτες.


Υπό την κατιούσα όμως στην οποία έχουν περιπέσει, κατά τις εκλογές θα αναζητείται η ανάδειξη ενός άλλου λαού που ασφαλώς δεν θα είναι οι έλληνες.



Αδιάφορο. Τα καρατζαφερικά καθεστωτικά ανδράποδα, οι ελληναράδες των 190 δις αποταμιεύσεων στις τράπεζες, θα τους βαφτίσουν στην στιγμή για να τους εγγράψουν στα ληξιαρχεία των πελατολογίων τους -κατά φωτοτυπία των Αλβανών..βορειηπειρωτών- ως απογόνους του ισοκράτη για να καθαρίσουν το εθνοτικό τοπίο..


Λυπάμαι φίλοι μου αλλά αντί να πάρουμε ο καθένας από έναν άστεγο να του προσφέρουμε την οικογενειακή θαλπωρή, είμαι υποχρεωμένος να σας ανακοινώσω (πως θα με διαβάσουν δεν ξέρω) που αυτοί θα βρούν το ελάχιστο δυνατό υπό αυτές τις συνθήκες. Ένα πιάτο φαγητό και μια φλόγα ζεστασιάς.


Στη Θεσσαλονίκη
Στο μεταξύ, τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους εξασφάλισε ο δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να βρουν καταφύγιο οι άστεγοι πολίτες όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία.


Οι χώροι είναι στεγασμένοι και θερμαινόμενοι και όσοι έχουν ανάγκη θα μπορούν εκεί να βρίσκουν ένα κατάλυμα καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Οι χώροι αυτοί είναι το Ε' ΚΑΠΗ (Γαμβέτα 56 και Φλέμιγκ 36, από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ), το 13ο Γυμνάσιο (Εθνικής Αμύνης 26, από τις 9.30 το βράδυ έως τις 8 το πρωί) και το Β' ΚΑΠΗ (Λαγκαδά 35, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ).


Καταφύγια αστέγων και στην Αθήνα


Λόγω της κακοκαιρίας, θερμαινόμενοι χώροι του Δήμου Αθηναίων μετατρέπονται σε καταφύγια:
· Πολιτιστικός Χώρος 4ης Δημοτικής Κοινότητας, στη συμβολή Λένορμαν και Αλεξανδρείας
·
· Λέσχη Φιλίας στη γωνία Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6
·
· Λέσχη Φιλίας στην οδό Κίου 5 της Κυψέλης
·
· Γυμναστήριο Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών 69

Δεν υπάρχουν σχόλια: