Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Κυσφήγετο φυλακή της CIA στο Βουκουρέστι..

Ντροπή και αίσχος για τον Ρουμανικό λαό


Αποβορβόρωση του Ρουμανικού λαού που ενώ εκτέλεσε αδίκαστο τον Τσαουσέκσου για την καθ’ υπόθεση ανάκτησης της ελευθερίας του, εισήγαγε τον Αμερικανικό γκανσκστερισμό στα σπλάχνα της πρωτεύουσάς του, 
για να φυλακίζει και να απαγάγει τους εχθρούς των γιάνγκηδων...


Τον αποκαλύπτει σαδιστικά για την τιμή και την υπόληψή του η δημοσιογραφία που τιμά τον ρόλο και το όνομά της. 
Πρόκειται για τους ρεπόρερς του Ασοσιέϊντεντ Πρες που έφεραν στο φως το κρησφύγετο που χρησιμοποιούσε η ΣΙΑ στο Βουκουρέστι.
Σύμφωνα με την αποκάλυψη του δικτύου, το σπίτι με την κωδική ονομασία «Λαμπρό Φως» βρίσκεται σε μια πολυσύχναστη γειτονιά της ρουμανικής πρωτεύουσας, λίγα λεπτά μακριά από το εμπορικό κέντρο της πόλης.


Στην αποκάλυψη βοήθησαν και οι δημοσιογράφοι του γερμανικού καναλιού ARD και μάλιστα σε εκπομπή που προβλήθηκε χθες το βράδι στη χώρα, έπαιξε το ρεπορτάζ και έδειξαν πλάνα από τη φυλακή που χρησιμοποιούσαν οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες στη Ρουμανία.

Μάλιστα στην συγκεκριμένη τοποθεσία κρατήθηκαν σημαντικοί φυλακισμένοι όπως ο εγκέφαλος του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου Καλίντ Σεϊχ Μοχάμεντ και άλλοι.
Ήταν γνωστό ευρέως ότι η ΣΙΑ χρησιμοποιούσε μια τοποθεσία στο Βουκουρέστι ως προσωρινή φυλακή μέχρι να μεταφέρει τους κρατούμενους σε δικό της έδαφος, αλλά μέχρι χθες δεν είχε βγει στο φως της δημοσιότητας η τοποθεσία.

Υπήρχαν και άλλοι ανάλογοι χώροι κράτησης κρατουμένων στην Ταϊλάνδη, την Πολωνία και τη Λιθουανία αλλά όλοι έκλεισαν το 2006.
Η διαφορά είναι ότι στην Πολωνία ήταν μέσα σε στρατιωτική βάση και στην Λιθουανία σε απομονωμένο δάσος.

Στο Βουκουρέστι το κρησφύγετο ήταν σε δρόμο με σπίτια, δίπλα σε σιδηροδρομικές γραμμές και κοντά σε κεντρική λεωφόρο.
Το κτίριο χρησιμοποιείται πλέον από την ρουμανική κυβέρνηση ως γραφείο σημαντικών εσωτερικών υποθέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: