Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν γνωρίζει πόσοι μπήκαν σε εφεδρεία!

Στην συγκυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου..
Δεν γνωρίζει η δεξιά τι ποιεί η ακροδεξιά της


Με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαίωσε χθες το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι δεν έχει ιδέα πόσοι ακριβώς και ποιοι είναι οι υπάλληλοι που εντάχθηκαν στην εφεδρεία, καθώς τα στοιχεία που δημοσιοποίησε αφορούν μόλις 4.929 υπαλλήλους σε σύνολο 20.000 που εξ αρχής εμφάνισε ότι εντάσσονται στο πρώτο κύμα του μέτρου.


Την πρώτη έμμεση παραδοχή ότι δεν διαθέτει ακριβή στοιχεία, το υπουργείο την είχε καταθέσει την περασμένη εβδομάδα με την έκδοση εγκυκλίου προς όλες τις διευθύνσεις προσωπικού, προκειμένου να αποστείλουν τις λίστες με το προσωπικό που απολύθηκε αυτοδικαίως ή τέθηκε σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα. Η προθεσμία που είχε θέσει το υπουργείο ήταν η 6η Δεκεμβρίου και χθες δημοσιοποίησε στοιχεία για μόλις 5.000 υπαλλήλους. Η δικαιολογία που επικαλείται η ηγεσία του υπουργείου είναι η απροθυμία των υπηρεσιών να συμμορφωθούν με τις εντολές του υπουργείου, με αποτέλεσμα να έχουν αποσταλεί ακριβή στοιχεία από το 1/3 των υπηρεσιών. Η πραγματικότητα, ωστόσο, έχει να κάνει κυρίως με το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί με τις διαδικασίες εφεδρείας και με την πολιτική επιλογή για την όπως-όπως και άμεση εκδίωξη δημοσίων υπαλλήλων.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το υπουργείο, από τους 4.929 υπαλλήλους που απολύθηκαν
αυτοδικαίως λόγω 35ετίας ή τέθηκαν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς οι 1.134 είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), 537 είναι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), οι 2.659 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και οι 599 Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ).


Επίσης, από τους 4.929 υπαλλήλους, 1.917 έφυγαν από τα υπουργεία, 1.170 από τα ΝΠΔΔ, 288 από τα δικαστήρια, 189 από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, 430 από τις περιφέρειες, 763 από τους δήμους, 133 από τα ΝΠΔΔ των δήμων και 39 από τις ανεξάρτητες Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: