Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς!

Η τιμή τιμή δεν έχει και χαρά-στον που την έχει..


Φωτιά στα τόπια έχει βάλει ξανά η ακρίβεια και -επιτέλους- βρήκε τρόπο η κυβέρνηση για να την αντιμετωπίσει: φτιάχνει μιαν ακόμα... επιτροπή! 

αισχροκέρεδεια.. την έγδυσαν για μερικά λεμόνια..
Κατά το γνωστόν: 
όταν δεν μπορείς να κάνεις κάτι για κάτι στην Ελλάδα, φτιάχνεις μιαν τριμελή επιτροπή από... πέντε-έξι εκατοντάδες (νέους) υπαλλήλους κι αφήνεις το τίποτα να συνεχίζει τη δουλειά του.


Στην εκσυγχρονιστική τους εκδοχή οι επιτροπές αυτές λέγονται Ανεξάρτητες Αρχές! Η νέα τοιαύτη Αρχή, αποκαλείται Υπηρεσία (ταρατατζούμ) Εποπτείας (ταρατατζούμ-τζουμ-τζουμ) της Αγοράς (βαστάτε Τούρκοι τ' άλογα)! 

Κατόπιν τούτων, ηττημένες οι τιμές παραδίδονται η μία μετά την άλλη στον κυρ Χρυσοχοϊδη, ενώ όσες το είχαν παρακάνει, 

τρέχουν τώρα έντρομες και κλείνονται στο μοναστήρι (για να αποκαταστήσουν την τιμή τους)...


Από την άλλη πλευρά του Αούστερλιτς (για να αντιμετωπίσουν τις τιμές πριν τις κατατροπώσει ο τιμοκτόνος Υπουργός) είναι παραταγμένοι οι Καταναλωτές!

Στη σύγχρονη εποχή Καταναλωτής είναι μια μαγική ου μην και μυθική ιδιώτης που φέρνει στον ίδιο παρονομαστή τη θεία μου (εισοδήματος 1.100 ευρώ από τρεις διατροφές) με τον κ. Βγενόπουλο (εισοδήματος 1.100 ευρώ το λεπτό κι άνευ υποχρεώσεων ουδεμιάς διατροφής).

Το μόνον μυστήριο σε όλην αυτή τη Μεγάλη Πορεία των Καταναλωτών από Αούστερλιτς σε Αούστερλιτς κι από σούπερ μάρκετ σε σούπερ μάρκετ όλα αυτά τα τελευταία 60-70 χρόνια είναι πως ουδέποτε κατάφεραν οπουδήποτε να μειώσουν τις τιμές!

Δεν υπάρχουν σχόλια: