Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Βηθλεέμ: Συμπλοκές με... σκούπες ανάμεσα σε Ελληνορθόδοξους και Αρμένιους

Ποια όσια και ιερά..
Ανοσία στα ανίερα (μπαγιόκο) εμφανίζουν!

Ελληνορθόδοξοι και Αρμένιοι μοναχοί συνεπλάκησαν μέσα στο Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, όταν οι μεν κατηγόρησαν τους δε για παραβίαση των αυστηρά καθορισμένων χώρων αρμοδιότητας μέσα στο Ναό. 

Οι μοναχοί άρχισαν να λογομαχούν για τις περιοχές που μπορούν να καθαρίσουν. (για μάχη ορίων οικονομικής ευθύνης πρόκειται..) 
Μάλιστα πολλοί πήραν τις σκούπες τους και άρχισαν να τις πετούν ο ένας στον άλλον.

Αφορμή ήταν το καθάρισμα του Ναού ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων που είναι σε λίγες ημέρες, διότι στη Βηθλεέμ εορτάζονται με το παλαιό (ιουλιανό) ημερολόγιο.

Στα επεισόδια επενέβη η παλαιστινιακή αστυνομία, η οποία μπήκε μέσα στο Ναό με γκλομπ για να επιβάλει την τάξη.


Παρόμοια επεισόδια είχαν σημειωθεί και στο παρελθόν - η παλαιστινιακή αστυνομία λέει ότι γίνονται κάθε χρόνο - ενώ συμπλοκές σημειώνονται και το Πάσχα στο Ναό της Αναστάσεως, στην Ιερουσαλήμ.

Το Ναό πάνω από το σημείο όπου κατά την παράδοση γεννήθηκε ο Χριστός, μοιράζονται Ελληνορθόδοξοι, Καθολικοί και Αρμένιοι αλλά οι κανόνες είναι πολύ σαφείς για το τι μπορεί να κάνει κάθε ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των χώρων που μπορεί να επισκευάσει ή ακόμα να καθαρίσει.

Όπως επισημαίνει το Associated Press, οι διαφωνίες των τριών πλευρών για το ποιος θα πληρώσει για τις αναγκαίες επισκευές στο εσωτερικό, καθυστερούσαν επί χρόνια τα απαιτούμενα έργα, με επακόλουθο ο Ναός να αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά προβλήματα. Ωστόσο η Παλαιστινιακή Αρχή κατάφερε να βρει σημείο συμφωνίας και έτσι τα έργα στην οροφή θα αρχίσουν μέσα στο 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: