Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Γράμμα και γραφή: Τότε θα γίνουν εκλογές .

Από τον Λεωνίδα Ορφανουδάκη
 
Εκλογές δεν θα γίνουν μέχρις ότου βεβαιωθούν εκείνοι που ουσιαστικά από το παρασκήνιο κυβερνούν από πάντα την Ελλάδα , ότι ήμαστε έτοιμοι να ξαναφέρουμε στην κυβέρνηση , αυτούς που πλουτίζοντας οι ίδιοι , μέχρι χθες , διέφθειραν , πτώχευσαν και κατέστρεψαν το λαό και οι οποίοι σήμερα ξεπουλάνε εμάς και τον τόπο . Όσο αναβάλλουν και καθυστερούν τις εκλογές εγώ χαίρομαι διότι αντιλαμβάνομαι πως από τις πληροφορίες που έχουν , μαθαίνουν ότι ακόμα δεν κατάφεραν να τσουβαλιάσουν το λαό στα μαντριά τους . Από την άλλη φοβούμαι πολύ και όχι αναίτια , πως τελικά το πάθημα , όσο μεγάλο και αν ήταν , δεν μας έγινε μάθημα .
Από τα μυστικά γκάλοπ που κάνουν , δυστυχώς κάποια στιγμή θα διαπιστώσουν οι εξουσιαστές , πως τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι κάθε λογής επικοινωνιολόγοι τελείωσαν τη δουλειά τους και τα καματερά είναι έτυμα να ξαναμπούν στη σειρά . Τα βόδια για το αλέτρι τα γαϊδούρια στο μαγκάνι και τ΄ αλώνι και τα πρόβατα στην ουρά για το σφαγείο και τότε . Ε ναι ! Τότε θα γίνουν εκλογές . Όταν θα κρίνουν πως είμαστε έτοιμοι … ότι θα ψηφίσουμε ξανά εκείνους που θα μας υποδείξουν , δηλαδή τους ίδιους και τους ίδιους . Μα θα μου πει κάποιος γιατί δεν ψάχνουν να βρουν και να μας πασάρουν κάποιους άλλους μη δε βλέπουν το πόσο εύκολα πέρασαν τον Παπαδήμο ; Δεν έχουν φαντασία ή δεν βρίσκουν πρόθυμους . Ούτε το ένα ούτε το άλλο και φαντασία έχουν και από πρόθυμους στρατός ολόκληρος . Ελάτε όμως στη θέση αυτών που με τον πλούτο τους έχουν την ουσιαστική εξουσία . Εδώ και πενήντα τουλάχιστον χρόνια κάνουν τη δουλειά τους με κάποιους ανθρώπους και με τα παιδιά τους . Ούτε και εσύ θα τους άλλαζες ασφαλώς με κάποιους άλλους αδοκίμαστους . Άσε που αν τους βγάλεις από το παιχνίδι , με όλα όσα ξέρουν ενδέχεται να σου κάνουν και καμιά ζημιά . Είναι τελικά ποιο εύκολο όταν έχεις όλα τα μέσα επικοινωνίας και τους ανθρώπους τους στη διάθεση σου , να παραπλανήσεις το λαό ώστε να ξαναψηφίσει τους πολιτικούς με τους οποίους έκανες καλά τη δουλειά σου από το να τους αντικαταστήσεις .

Δεν μπορώ να σας εξηγήσω με λίγα λόγια το γιατί αλλά κάθε φορά , που προβληματίζομαι πάνω στη σχέση της εξουσίας με τον πολίτη , μου έρχονται στη σκέψη οι στίχοι του Γιώργου Νικολόπουλου .


«Αυτό να τους πεις. Όσο είναι δεμένοι στη μυλόπετρα, δεν έχουν να φοβούνται τίποτε» .
«Ούτε κι εμείς», συμπλήρωσες .


Δεν υπάρχουν σχόλια: