Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Οι άλλοι με μια ματιά

Και εφεδρεία και απολύσεις..
Ο κ. ΡΕΠΠΑΣ απέδωσε τις χαμηλές επιδόσεις της εφεδρείας στην πίεση που δεχόταν από την τρόικα, ενώ δεν υπήρχε χρόνος, και στα λάθος στοιχεία της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων που έγινε το 2010 (ελλιπή στοιχεία).
ΤΟ ΚΛΙΜΑ εμφανίζεται εκρηκτικό, καθώς ο πρωθυπουργός εις μάτην εκλιπαρεί σχεδόν τους υπουργούς να μη συγκρούονται και τους συστήνει καλύτερη συνεργασία.
ΜΑΤΑΙΑ προσπαθεί και ο κ. Ρέππας να πείσει ότι θα υπάρξει και δεύτερο κύμα εφεδρείας το 2012. Και τούτο, διότι θεωρεί την εφεδρεία σαν ένα δραστικό μέτρο που «ρίχνει κάστρα και σπάει ταμπού».
Ελευθεροτυπία


Εκπροσώπηση νομοταγών
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας θέλει να είναι απολύτως εντάξει στις υποχρεώσεις του πληρώνοντας τις έκτακτες εισφορές, τα ειδικά τέλη κ.λπ.
Είναι εντυπωσιακό, γιατί αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο κατά την οποία η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από την ύφεση και την υπερφορολόγηση. Δείχνει, όμως, ότι οι Έλληνες πολίτες, ή τουλάχιστον μια μεγάλη πλειοψηφία, σέβονται το κράτος και τηρούν τους νόμους. Το πολιτικό σύστημα με τη διαφθορά και τη διαπλοκή είχε επιτρέψει να ανθούν η φοροδιαφυγή και η απάτη. Ας ελπίσουμε ότι αυτοί οι Έλληνες πολίτες που πληρώνουν τους φόρους τους θα απαιτήσουν και θα βρουν την πολιτική εκπροσώπηση που συνάδει με τις δικές τους προσδοκίες και τις πραγματικές ανάγκες που υπαγορεύουν οι καιροί.
Καθημερινή


Το πραγματικό δίλημμα
Δυναμώνει η προπαγάνδα αστικών επιτελείων, ΜΜΕ, οικονομολόγων, γύρω από το κάλπικο, για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, δίλημμα «ευρώ ή δραχμή». Ιδιαίτερα έντονη γίνεται μετά τη συμφωνία του Γιούρογκρουπ (ΕΕ των 17) στην πρόσφατη Σύνοδο της ΕΕ για ένα αυστηρότερο πλαίσιο - έλεγχο της δημοσιονομικής πειθαρχίας, ενός εύθραυστου συμβιβασμού, με κυρίαρχα τα συμφέροντα και τη θέληση της Γερμανίας, που δεν πρόκειται ούτε τις αντιθέσεις να αμβλύνει, ούτε την ανισομετρία να ξεπεράσει, ούτε την οικονομική κρίση ν' αντιμετωπίσει. Μετά τη Σύνοδο εντάθηκαν τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Το δίλημμα είναι κάλπικο για το λαό, γιατί το νόμισμα αντανακλά την ταξικότητα της οικονομίας. Το πραγματικό δίλημμα είναι οικονομία των μονοπωλίων, καπιταλιστική ή οικονομία της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, δηλαδή λαϊκή με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια; Που σημαίνει και αντίστοιχη εξουσία.
Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια: