Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Κίνδυνος θάνατος: Φιλοξενία στην Ελλάδα βιολογικών χημικών και πυρηνικών όπλων για το..

Προγεφύρωμα πολέμου κατά του Ιράν πιθανώς και κατά της Συρίας..

Κακό Νατοϊκό ποδαρικό: Άμεση εμπλοκή της Ελλάδας: 

24 εμπορικά πλοία Ελλήνων εφοπλιστών και τα λιμάνια της Θεσαλονίκης ζητά η συμμαχία των γκρίζων λύκων για την μεταφορά πολεμικών εφοδίων στην περιοχή της Μ. Ανατολής και του Περσικού Κόλπου

Tο έγγραφο που ήρθε από την εφημερίδα Ριζοσπάστης στο φως της δημοσιότητας την περασμένη Τετάρτη, σύμφωνα με το οποίο, η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), 
καλεί τα μέλη της να ναυλώσουν τα πλοία τους στο ΝΑΤΟ για μια σχεδιαζόμενη εκστρατεία μεταφοράς πολεμικού υλικού από ελληνικά λιμάνια στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Περσικού Κόλπου,
επιβεβαιώνει ότι η Νατοϊκή πολεμική μηχανή βρίσκεται σε πλήρη πολεμική προετοιμασία, με αναβαθμισμένη μάλιστα εμπλοκή της Ελλάδας.

Το πεδίο ανάπτυξης της συγκεκριμένης αποστολής διαπερνά την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Αραβικής Θάλασσας, της Δ. Αφρικής και του Περσικού Κόλπου και συνδέεται αντικειμενικά με τις εξελίξεις στην περιοχή.


Για το σκοπό αυτό, το ΝΑΤΟ κίνησε τις διαδικασίες για τη συγκέντρωση 24 εμπορικών πλοίων - σε πρώτη φάση - που θα συμβάλουν στη μεταφορά πολεμικών εφοδίων και καυσίμων, με αφετηρία ελληνικά λιμάνια και προορισμό μετά από ταξίδι 2.700 ναυτικών μιλίων, μέσω Σουέζ και στενού του Αντεν, την ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στην Αν. Μεσόγειο και τον Ινδικό Ωκεανό.

Συντονιστής της όλης επιχείρησης είναι το ΝΑΤΟικό στρατηγείο της Θεσσαλονίκης HQ-NDC/GR (πρώην Γ' Σώμα Στρατού), το οποίο αναλαμβάνει για το 2012 τη διοίκηση του χερσαίου τμήματος της δύναμης ταχείας αντίδρασης (NRF) του ΝΑΤΟ.

Μέσω του ΠΟΣΚΕΣΘΑΜ (Πολυεθνικό Συντονιστικό Κέντρο Στρατηγικών Θαλασσίων Μεταφορών), που εδρεύει στο ελληνικό υπουργείο Αμυνας, το στρατηγείο απευθύνθηκε στην Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), η οποία με τη σειρά της ενημερώνει τα μέλη της, με έγγραφο της 22/12/2011 και θέμα «Ανάπτυξη δυνάμεων ΝΑΤΟ - Διαθεσιμότητα εμπορικών πλοίων».

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό «μνημόνιο κατανόησης», περί ίδρυσης και λειτουργίας του NDC/GR στη Θεσσαλονίκη, πέρασε από τη Βουλή στα μέσα Δεκέμβρη 2008, με τη συναίνεση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, η Ελλάδα αναλαμβάνει - μεταξύ άλλων - την υποχρέωση να φιλοξενεί στο έδαφός της πυρηνικά, βιολογικά και χημικά όπλα του ΝΑΤΟ για τις ανάγκες και τους σκοπούς των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Κατά συνέπεια, η σχεδιαζόμενη μεταφορά από τα ελληνικά λιμάνια δεν αποκλείεται να έχει σχέση και με αυτού του είδους το οπλοστάσιο.

Καρδιά του Στρατηγείου είναι το «Επιτελείο του Σώματος Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα», που κατά περίπτωση αναλαμβάνει αποστολές, μετακομίζοντας στα διάφορα ιμπεριαλιστικά πολεμικά μέτωπα, όπως έχει γίνει στο Αφγανιστάν.

Τώρα, το συγκεκριμένο στρατηγείο έρχεται να αναλάβει ρόλο, με σύζευξη της δομής του με αυτή των ΝΑΤΟικών ευέλικτων και ταχυκίνητων δυνάμεων, δηλαδή τη δύναμη ταχείας αντίδρασης (NRF), αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του χερσαίου τμήματός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: