Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Στο Βερολίνο ο Παπατζής με την σιδερόφραγκτη γερμανική πρωθυπουργία

Παζάρια για λογαριασμό της ντόπιας αλητοελιτοκρατίας με τους Γερμανούς τοκογλύφους..


Με τα νέα βάρβαρα μέτρα ύψους 7 δισ. ευρώ υπό μάλης και τη δηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης «να λάβει όσα μέτρα χρειαστούν» για την πτώχευση των λαϊκών στρωμάτων, θα συναντηθεί σήμερα στο Βερολίνο ο Παπατζής με την Γερμανίδα καγκελάριο του τέταρτου Ράιχ Αν. Μέρκελ.


Η κυβέρνηση, έχοντας ήδη οδηγήσει τη χώρα σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας, παζαρεύει το τελικό πλαίσιο, προκειμένου να διασφαλίσει την όσο το δυνατόν μικρότερη καταστροφή κεφαλαίου για την ντόπια αλητοελιτοκρατία.


Κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι το πρωθυπουργικό ανδρείκελο στη Γερμανία είναι «έτοιμο να συζητήσει όλα τα σενάρια» για την «ελεγχόμενη χρεοκοπία» της χώρας που επεξεργάζονται οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί,
όπως εξάλλου έκανε και ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζελομπακατσέλος, στις συναντήσεις του στη Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.
Σ' αυτό το πλαίσιο και μέσα σε συνθήκες κλιμακούμενης τρομοκρατίας επί του λαού, η σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το χαράτσι στα ακίνητα αποτελεί για την κυβέρνηση εφαλτήριο για νέα κλιμάκωση του αντιλαϊκού πολέμου.


Ο κορυφαίος δωσίλογος θα παρουσιάσει το βράδυ στην Αν. Μέρκελ τα νέα σκληρά μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση και θα συζητήσει την υλοποίηση της συμφωνίας της 21ης του Ιούλη της ΕΕ, που οδηγεί τη χώρα σε ελεγχόμενη χρεοκοπία.



Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές δεν απέκλειαν να τεθεί θέμα από τη Γερμανία, για «αναθεώρηση της συμφωνίας και αντικατάστασής της από μια νέα με διαφορετικούς όρους». Το θέμα το έχει θέσει ήδη ανοιχτά το γερμανικό αρπακτικό και υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε.


Τα σενάρια για την ύπαρξη «διαφορετικής συμφωνίας» με «κούρεμα» 50% του ελληνικού χρέους, επιχείρησε να διαψεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος των ανδράποδων Ηλ. Μόσιαλος, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι «δεν έχουμε ανοίξει ποτέ τέτοιο θέμα σε επίσημες συζητήσεις και θα το συζητήσουμε μόνον όταν τεθεί επισήμως.
Εμείς, πάντως, δεν το θέτουμε».


Στη διάρκεια της παραμονής του στο Βερολίνο, ο Παπατζής θα μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας, ζητώντας επενδύσεις στα αποκαΐδια των εργατικών κατακτήσεων με το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων να «τρέχει» και τις απειλές κατά του λαίκού κινήματος σε πλήρη ανάπτυξη.


Κατόπιν αυτών δεν είναι διόλου παράξενο που το εν ονόματι Μόσιαλος πολιτικό απόπλυμα έκανε λόγο για «κινήματα» που κινούνται εκτός της «νομιμότητας» και «στα πολιτικά κόμματα που ενθαρρύνουν αυτές τις πρωτοβουλίες, είτε ανοιχτά, είτε έμμεσα», υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί η πλειοψηφία της χώρας να είναι νομοταγείς πολίτες και κάποιοι να υπονομεύουν αυτή την πορεία».


Στον ίδιο διακαναλικό βόθρο κολύμπησε και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτής επιτέθηκε ανοιχτά στην αριστερά και ειδικά στο ΚΚΕ, με στόχο και το ταξικό κίνημα, υποστηρίζοντας ότι δείχνει «το δρόμο της ανυπακοής προς τους πολίτες, για να πάμε στον γκρεμό» που αυτοί μας έχουν εξασφαλίσει.


Στον αντίποδα αυτών, «την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ» μπροστά στη σημερινή ψηφοφορία για το χαράτσι στα ακίνητα, εξέφρασε εν ονόματί της και προσβλητικά γι αυτήν χτες ο κυβερνητικός βαστάζος. Δεν χρειαζόταν να ανησυχεί.


Με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να δηλώνουν ότι «διαφωνούν» με τμήμα των μέτρων, αλλά να σπεύδουν να ξεκαθαρίσουν ότι θα τα ψηφίσουν, η κυβέρνηση αισθάνεται σίγουρη για την υπερψήφισή τους.


Από την άλλη «την κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων στο Δημόσιο» προανήγγειλε χτες ο εξ Αρκαδίας σοσιαλ(η)στής και υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δ. Ρέππας, σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ», υπογραμμίζοντας ότι «η συγκεκριμένη διαδικασία βρίσκεται προ των πυλών». Στην ίδια συνέντευξη έθεσε επίσης θέμα άρσης της μονιμότητας στο στενό δημόσιο τομέα.


Δίνοντας άλλοθι στα μέτρα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Οδ. Βουδούρης και Αθ. Οικονόμου έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό, με την οποία τον καλούν να αποπέμψει όσους υπουργούς δεν προχωρούν στην υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος!


Χτες, τέλος, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γ. Διαμαντίδης και Δ. Λιντζέρης ζήτησαν εκλογές και συγκυβέρνηση «την οποία θα στηρίζουν τουλάχιστον τα δύο μεγάλα κόμματα αλλά και δυνάμεις της Αριστεράς με σαφής ευρωπαϊκό προσανατολισμό», όπως σημειώνει ο δεύτερος σε άρθρο του στο «Εθνος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: