Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Οι άλλοι με μια ματιά

Για τις απολαβές των βουλευτών


Αν και τα χρέη και το έλλειμμα οφείλονται στα προνόμια των μονοπωλίων και όχι στους μισθούς και στις συντάξεις των εργαζομένων, που πετσοκόβονται για την κερδοφορία του κεφαλαίου, ούτε στις απολαβές των βουλευτών, το ΚΚΕ κατέθεσε, για άλλη μια φορά εδώ και ενάμιση χρόνο, πρόταση νόμου στη Βουλή για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, για τη δραστική μείωση των μισθών των βουλευτών, για την κατάργηση των διαφόρων επιδομάτων όσων συμμετέχουν στις επιτροπές της Βουλής. Την πρόταση ακόμα δεν την έχει φέρει για συζήτηση το προεδρείο της Βουλής και όλα τα άλλα κόμματα έχουν τοποθετηθεί διά της σιωπής τους.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ


Aσφαλώς πιστώνεται στο ενεργητικό αυτής της κυβέρνησης η βούληση να προχωρήσει σε εξυγίανση του κρατικού μηχανισμού.



Εξαρχής σε πολλά υπουργεία υπήρχε άνεμος ανατροπής και αλλαγών.
Ανεξαρτήτως των υποχρεώσεων που προκύπτουν από το Μνημόνιο και τις υποδείξεις της τρόικας, ανακοινώθηκαν προγράμματα για τη μεταβολή νοοτροπίας και την καθιέρωση νέων μοντέλων οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών.
Αυτές οι επιδιώξεις θόλωσαν από τα λάθη που διαπράχθηκαν έκτοτε. Παρά τις προθέσεις να κινηθούν τα πράγματα στον δρόμο του εκσυγχρονισμού.
ΤΑ ΝΕΑ




Με τους πρώην πρωθυπουργούς


Η κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα οξύνεται μέρα με τη μέρα. Υπάρχουν ήδη σημάδια πως οι ξένοι ουσιαστικά ξεγράφουν την Ελλάδα, ενώ στο εσωτερικό διαμορφώνονται συνθήκες γενικευμένης αναταραχής και αναρχίας. Σε τέτοιες στιγμές, το σύνολο του πολιτικού συστήματος πρέπει να τεθεί προ των ευθυνών του. Είναι καιρός να συγκληθεί πάλι συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή των πρώην πρωθυπουργών, οι οποίοι διαθέτουν τεράστια εμπειρία και μπορούν να συνεισφέρουν στη συζήτηση για το τι πρέπει να συμβεί άμεσα. Η κρίση που ζούμε είναι πρωτόγνωρη, ιστορική και θα καθορίσει το μέλλον μας. Είναι ανάγκη αυτήν την ώρα να υπάρξει μια ύστατη προσπάθεια συναίνεσης, αλλά και να ακουσθούν οι φωνές των έμπειρων πολιτικών οι οποίοι δεν δεσμεύονται πλέον από τον εφιάλτη του πολιτικού κόστους. Αν μη τι άλλο, είναι μια στιγμή κατά την οποία κανείς δεν δικαιούται να δειλιάζει να εκφέρει τη γνώμη του ή να σιωπά.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια: