Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Βουλευτές βλέπουν επιχειρηματικά συμφέροντα στον τζόγο

Ότι θεάται κανείς καλό είναι. 
Αρκεί να το θεάται από την ορθή γωνία παρατήρησης του φαινομένου και κυρίως όχι όψιμα. 

Προσωπικά και εξαιρουμένων των παιχνιδιών ειδικών γνώσεων κατά την διαχείριση των οποίων περιορίζεται δραστικά ο παράγοντας τύχη, 
ποτέ δεν έτρεφα ιδιαίτερη προτίμηση στον τζόγο, ειδικά δε στον τζόγο της λεγόμενης ιδιωτικής επιχειρηματικής πρωτοβουλίας. 

Επομένως και υπό την προϋπόθεση ότι τα δύο τρίτα της βουλής θεωρούν σχεδία σωτηρίας τα μεσοπρόθεσμα και τα μακροπρόθεσμα μνημόνια, 
θεωρώ εκ του πονηρού και για λόγους εντυπώσεων την οξεία αντιπαράθεση που προκάλεσε στη Βουλή η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου να παραχωρήσει στον ΟΠΑΠ και τις 35.000 νέες άδειες για τα φρουτάκια που θα εγκατασταθούν στη χώρα. 

Και γιατί εκ του πονηρού; 

Γιατί είναι βέβαιο πως τον ΟΠΑΠ θα τον εντάξει στους επιχειρηματικούς του ομίλους ο Σωκράτης Κόκαλης δια νόμων φωτογραφικών. 
Κατά συνέπεια θα εγκολπωθεί και τα περιλάλητα φρουτάκια. 

Όσοι λοιπόν και πλην της αριστεράς αντιδρούν ή δεν εκφράζουν τα συμφέροντα του εν λόγω επιχειρηματία ή κινούνται στην λογική άγγιξέ με σύστημα να σου παραδοθώ.. 
Και όσοι συναινούν απλώς τον εκφράζουν. Έτσι:

Ο Θ. Καράογλου από τη Ν.Δ. έθεσε θέμα συμβατότητας με την κοινοτική νομοθεσία και σημείωσε ότι αλλάζει όλη η φιλοσοφία του νομοσχεδίου.

Την απόσυρση των συγκεκριμένων διατάξεων ζήτησε ο Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ), μιλώντας παράλληλα για σύγκρουση συμφερόντων επιχειρηματιών του χώρου.

Για σκανδαλώδη ρύθμιση έκανε λόγο ο Δ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνδέοντας πλήρως την απόφαση του τσάρου της οικονομίας με τα συμφέροντα της Ιντραλότ του Σ. Κόκκαλη. Ο βουλευτής προέβλεψε μάλιστα πως αυτές οι μεθοδεύσεις θα προκαλέσουν δικαστικές εμπλοκές, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να μη λάβει τα σχεδιαζόμενα έσοδα.

Παρόμοιες θέσεις εξέφρασε και η Ντόρα Μπακογιάννη που εκπροσώπησε τους ανεξάρτητους βουλευτές. Συμφώνησε και εκείνη πως η Ε.Ε. θα επιστρέψει πίσω το νομοσχέδιο, διότι δεν επιτρέπει την ύπαρξη μονοπωλιακών καταστάσεων για ταμειακούς λόγους.

Οσο για τον ΛΑΟΣ, ο εκπρόσωπος του κόμματος Μ. Βορίδης παρατήρησε ότι έτσι διπλασιάζεται ο τζόγος των τυχερών παιχνιδιών σε σχέση με την αντίστοιχη ρύθμιση που είχε φέρει προς διαβούλευση ο τέως υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: