Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ογιάντα Ουμάλα


Θα επιθυμούσα να διαψευστώ αλλά δεν το βλέπω..


Γενικά κατέχω το ρεκόρ του αρνητικού κέρδους. Της επιβεβαίωσης δηλαδή από τα πράγματα μιας καταστροφικής μου πρόβλεψης.
Μου έχει συμβεί άπειρες φορές μεταξύ αυτών η τελευταία αφορούσε τον Τζέφρυ Τσάντ που όταν υπερπλήρωνε το ψηφοδέλτιό του δια των λογιών λογιών Παναρετών ή Παναρειτών,
ή όπως αλλιώς λέγονται αυτά τα νεοφιλελεύθερα σαπρόφυτα που συναθροίστηκαν στο κόμμα των τοκογλύφων,
είχα γράψει πως πρόκειται για μια αγέλη πεινασμένων λύκων που θα μας κατασπαράξει.


Βεβαίως και δικαιώθηκα αλλά είμαι κατασπαραγμένος και ο θεός με τους οικειοθελώς κατασπαραγμένους δεν απασχολείται γιατί σοφά τους θεωρεί πάρα πολύ μαλάκες.


Ακόμη σοφότεροι οι νόμοι των ανθρώπων.
Γιατί όπως μάλλον θα γνωρίζετε δικηγόροι, δικαστές και δημοσιογράφοι και πταίσμα να διαπράξουν στο εφετείο και όχι σε πρωτοδικείο παραπέμπονται,

αφού άγνοια νόμου σε αυτούς δεν συγχωρείται.
Και ορθά.


Μακρά η εισαγωγή αλλά άξιζε για να ζυγίσετε το κυρίως θέμα με ακρίβεια χιλιοστού.


Πανηγύρισε όλη η δημοκρατική ανθρωπότητα, μεταξύ των οποίων και εγώ με την προ δύο μηνών νίκη του «αριστερού» Ογιάντα Ουμάλα στο Περού όπως θα θυμάστε. Οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί στο από τους Γιάνγκηδες καταληστευθέν εξ’ αιτίας του ορυκτού του πλούτου Περού, τεράστιες.
Οι υποσχέσεις περί ευημερίας δελεαστικές..
Κάτι σαν το λεφτά υπάρχουν και εκεί.


Οι αδολεσχίες περί ανεξαρτησίας από τα δεσμά των παγκόσμιων σωφρονιστών, έρεαν όπως τα σάλια από τα προεκλογικά μπαλκόνια.
Δυο μήνες μετά τα πρώτα δείγματα της μεγάλης απάτης εμφανίστηκαν στα ονόματα των υπουργών του, ως φωτεινές επιγραφές ενός οίκου νεοφιλελεύθερης ανοχής.


Έτσι πίσω από τις φωταγωγημένες δηλώσεις «περί της προεδρίας όλων των Περουβιανών» κάτι σαν το Πασοκ στην κυβέρνηση ο λαός στην εξουσία, έρχονται κάτι καλικάντζαροι από το πρόσφατο παρελθόν των ενδοτικών στους Αμερικανούς κυβερνήσεων Αλεχάντρο Τολέδο και Αλαν Γκαρσία,


για να καταλάβουν θέσεις υπουργικές και να υπενθυμίσουν αποκαρδιωτικά στον λαό πως το καθεστώς είναι εδώ ενωμένο δυνατό.


Κάθε συσχετισμός με την δική μας περίπτωση είναι απλώς μια σύμπτωση και παρακαλώ να μην ληφθεί υπ’ όψιν..

Δεν υπάρχουν σχόλια: