Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΕΟΚ : Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη..

Ο κίνδυνος της αποκάλυψης του σάπιου Ευρωπαϊκού αλλά και Αμερικανικού τραπεζιτικού κατεστημένου εξ αιτίας της επικείμενης Ελληνικής χρεοκοπίας, 


πειθαναγκάζει σε εξακολουθητικές αυτοαναιρέσεις όλα τα αρχηγικά λυκόρνια του συστήματος έτσι ώστε εσείς ως αναγνώστες θεατές αυτού του παραλογισμού, να δικαιούστε να δηλώσετε πως: 


Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη! Έτσι:


Παρά τις από κοινού διαβεβαιώσεις Μέρκελ - Σαρκοζί, ο διεθνής Τύπος επιμένει ότι η απόφαση για τη χορήγηση νέου δανείου μετατίθεται προς το Σεπτέμβρη. 


Επιπλέον αυτού το πρακτορείο «Reuters» επικαλείται γερμανική πηγή η οποία εκτιμά ότι η
τελική απόφαση για το δεύτερο δανειακό πακέτο θα μπορούσε να συμπέσει με την καταβολή της έκτης δόσης του τρέχοντος δανείου το Σεπτέμβρη. 


Ωστόσο, εκτιμά ότι στο Γιούρογκρουπ της Δευτέρας θα μπορούσε να γίνει «μια αρχική συμφωνία για τα βασικά σημεία του δεύτερου πακέτου», καθώς «θέλουμε να παραμερίσουμε τώρα όλα τα εμπόδια για την άμεση εκταμίευση της δόσης», δηλαδή να διασφαλιστεί ότι το ΔΝΤ θα καταβάλει το δικό του μερίδιο στην πέμπτη δόση που αναμένεται να καταβληθεί.


Υπέρ αυτού του σεναρίου συνηγορεί και ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, 


(της εταίρας υπό κατάρρευση χώρας) 


Μάικλ Νούναν, ο οποίος προβλέπει ότι η απόφαση για την Ελλάδα πιθανόν δε «θα είναι μία λύση με τριετή χρονικό ορίζοντα ή ένα τριετές πρόγραμμα, που ήταν η πρόθεση πριν από λίγους μήνες. 


Μου φαίνεται ότι θα υπάρξει ένας διακανονισμός, ώστε η Ελλάδα να φθάσει μέχρι το φθινόπωρο και μετά θα υπάρξει ένας άλλος γύρος συνομιλιών» καταλήγει υπαινισσόμενος τον νέο γύρο εκβιασμών για τον δημόσιο πλούτο της χώρας.


Ο μόνος που επιμένει στην άμεση λύση για την Ελλάδα 
(προφανώς γνωρίζει καλλίτερα απ’ όλους τις ευρωπαϊκές συνέπειες της τυχόν χρεοκοπίας μας) είναι ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 


«Δε συμφωνώ - λέει - ότι πρέπει να δεχθούμε να καθυστερήσουμε τις αποφάσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο» και διευκρινίζει ότι «θα υπάρξει συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών» (η δυστοκία τους έγκειται στην απόσπαση μεγαλύτερων εξασφαλίσεων -επιτοκίων) στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: