Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Αρχισε πάλι η τρομοκρατική σεναριολογία..

Τρία σενάρια «βλέπουν» οι Financial Times για άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας σε εκτενή αναφορά τους σε δημοσίευμα της Παρασκευής.
Αναλυτικότερα, σε άρθρο – ανάλυση που υπογράφουν τρεις συντάκτες της βρετανικής εφημερίδας, 


αναφέρεται πως η ελληνική κρίση χρεών έχει περάσει σε μια φάση που είτε η Ελλάδα, είτε οι πιστωτές της καλούνται να κάνουν υποχωρήσεις. 


Στο πλαίσιο αυτό οι Financial Times εκθέτουν ουσιαστικά δύο σενάρια με το τρίτο αντιγραφή του δεύτερου, αναφορικά με το πώς μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα όσο πλησιάζει η καταληκτική ημερομηνία για την εκταμίευση των 12 δισ. ευρώ της δόσης προς την Ελλάδα:


Σε σχέση με το  πρώτο σενάριο, ο Γ.Παπανδρέου θα εξακολουθήσει να απολαμβάνει την εκτίμηση των διεθνών κύκλων, 


(σωστοί πριν απ’ όλους ο δανειστής) 


και θα κερδίσει πρόσθετη στήριξη από την απόφασή του να κάνει ανασχηματισμό, ειδικά αν
«θυσιάσει» (το έκανε ήδη ακολουθώντας πιστά τις διαταγές τους) τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. 


Η εφημερίδα αναφέρει πως αν ο Έλληνας πρωθυπουργός εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης και προωθήσει τα μέτρα λιτότητας μέχρι το τέλος Ιουνίου, οι αγορές ίσως εξομαλυνθούν τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο, 


(αν θυμάμαι καλά ακριβώς τα ίδια επαναλάμβαναν πριν από ένα χρόνο) 


που θα πρέπει να εκταμιευθεί η επόμενη δόση. Επικαλείται δε κορυφαίο αξιωματούχο που εμπλέκεται στις συνομιλίες και ο οποίος υποστηρίζει πως παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα θα καταφέρει να περάσει τα μέτρα λιτότητας και να λάβει τα κεφάλαια.


(διαπίστωσαν ήδη πως ο λαός πληρώνει μάλλον αγόγγυστα αν κρίνω από την συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις).


Όσον αφορά στο δεύτερο σενάριο, αν ο κ. Παπανδρέου δεν καταφέρει να εξασφαλίσει ούτε την οριακή πλειοψηφία που θεωρητικά κατέχει στο κοινοβούλιο, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα πληρώσουν τα 12 δισ. ευρώ αποτρέποντας την στάση πληρωμών, 


(έχουν ήδη αποφασίσει μην τα λαμβάνετε υπ’ όψιν σας αυτά είναι για τα σκουπίδια) 


αν και δεν θα έχουν λάβει νέες δεσμεύσεις από την Ελλάδα. Στην περίπτωση αυτή θα μπορούσε να υπάρξει ένα διμερές δάνειο στην Ελλάδα έως ότου ο κ. Παπανδρέου καταφέρει να συστήσει μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού ή να διεξάγει εκλογές. (κάτι ξέρουν ή απλώς ελπίζουν σε μαζικό αλτσχάϊμερ του λαού)..

Δεν υπάρχουν σχόλια: