Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Τ' αρπακτικά των τραπεζών χίμηξαν ξανά δια των επιτοκίων κατά του λαού

Κι η τραπεζιτική αλητεία καλά κρατεί.. 


110 δις (ολογράφως εκατόν δέκα δις) ευρώ έχουν αχρεωστήτως επιδοτηθεί από το δημόσιο, 


κι αυτή η αλητεία έχει σχεδόν διπαλασιάσει τους τελευταίους μήνες τα επιτόκια χορηγήσεων κυρίως στα δάνεια των μικροεπιχειρηματιών, 


απλώς γιατί δεν τους έχετε κάψει ζωντανούς μαζί με τους οίκους αξιολόγησης της ανοχή μας..


Οι δόσεις των δανείων τρελαίνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 


Δεν προλαβαίνουν τις αναπροσαρμογές στις δόσεις των δανείων τους χιλιάδες νοικοκυριά που
είναι οριακά δανεισμένα, ενώ σε κατάσταση ασφυξίας βρίσκεται και πλήθος μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πληρώνει τις αναχρηματοδοτήσεις με "καπέλο" πολλών μονάδων στο επιτόκιο.


Τους τελευταίους μήνες τα επιτόκια στα επιχειρηματικά δάνεια έχουν σχεδόν διπλασιασθεί, καθώς αυξήθηκαν από 4%-5% στο 8,5% με 9%. Οσοι επιχειρηματίες ζητούν να πάνε σε ρύθμιση αναγκάζονται να πληρώσουν ιδιαίτερα αυξημένα επιτόκια.


Ενώ συνεχίζονται και οι διαρροές των καταθέσεων, που έφτασαν τα 13 δισ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος.


Τον περασμένο Απρίλιο τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις απέσυραν από τις τράπεζες ποσά ύψους 2,4 δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο τμήμα των ποσών που εκταμιεύθηκαν δαπανήθηκε για να καλύψουν τρέχουσες υποχρεώσεις.


Σε ό,τι αφορά τώρα την εξέλιξη των επιτοκίων, τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η ΤτΕ είναι ενδεικτικά.


Τα επιτόκια στις καταθέσεις κινούνται ανοδικά, όμως γίνεται ακριβότερο και το κόστος των νέων δανείων αλλά ουδείς άλλος φταίει παρά η ψήφος σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: