Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Προς Αντώνη Σαμαρά ενταύθα

Όταν συμπατριώτη μου Αντώνη δι ενός βήματος ακυρώνεις το προηγούμενο απλώς εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα.

Και καμιά σημασία δεν έχει αν δεν τυγχάνει της έγκρισής σου δεδομένου ότι εσύ το χρεώνεσαι.

Εκτός και αν συναινείς οπότε υποχρεούμαι να σου επιστήσω την προσοχή πως η εποχή των αναλφάβητων πέρασε ανεπιστρεπτί. (ελπίζω)

Όταν έτσι για δέκα εκατομμύρια ευρωπαίους νέους ένας εκ των ευρωβουλευτών σου (Κ. Πουπάκης) επισημαίνει και ορθά πως μετά το σχολείο κινδυνεύουν από κοινωνικό αποκλεισμό και φτώχεια, επειδή όπως επίσης ορθά υπογραμμίζει, είναι υποχρεωμένοι να αποδέχονται:



Επισφαλείς θέσεις απασχόλησης, με μισθούς εξευτελιστικούς και μειωμένη ασφαλιστική κάλυψη, στοιχεία δηλαδή που επιφέρουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία και την ασφάλειά τους στον εργασιακό χώρο..

Κι αμέσως μετά ο ίδιος ευρωβουλευτής κατά την ίδια συζήτηση στο ευρωκοινοβούλιο, καταθέτει τροπολογία στην οποία μεταξύ άλλων πολλών προτείνει την δια βίου εκπαίδευση,

ως κεντρικό άξονα για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ακριβώς το ανάστροφο δηλαδή των προηγούμενων διαπιστώσεων,

τότε ή πολιτικός ψυχίατρος πρέπει να τον δει ή μεθοδευμένα κινείται προσπαθώντας σαν τις γάτες να καλύψει τα σκατά του.

Γιατί εξ όσων αποδεικνύεται η παρέμβαση έγινε μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει η νέα γενιά μισθούς Κίνας των 400 και 450 ευρώ..

Κρείτον σιγάν αν δεν έχεις κάτι να πεις κι εσύ ως Μεσσήνιος όφειλες να τους το διδάξεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια: