Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Κλάμα πολύ στην Νέα Υόρκη.. Χρυσό,ασήμι και χαλκό παράγει το Περού που το χαιρετούν σαν Αλεξάνδρεια που χάνουν..

Μια από τις ειδήσεις που επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα απομάκρυνσης οποιασδήποτε οικονομικής σφηγκοφωλιάς δια της οποίας ελέγχονται οι πολιτικές αποφάσεις. 


Προσέξτε. 


Μετά την καταμέτρηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ψηφοδελτίων στο Περού τα οποία στέλνουν με ασφαλή βεβαιότητα τον αριστερό υποψήφιο πρόεδρο Ογιάντα Ουμάλα σε περιφανή νίκη, 


ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου της χώρας στην Λίμα καταβαραθρώθηκε σε ποσοστό 12,5% ! Μάλιστα ως εξ αυτού η συνεδρίαση διακόπηκε πριν από την κανονική λήξη της.



Ποιοι το προκάλεσαν; 
Μια μερίδα Αμερικανών επιχειρηματιών από την Νέα Υόρκη. 


Γιατί το προκάλεσαν; 
Γιατί ο Ουμάλα είπε ότι θα τους γαμίσει στους φόρους αφού επί χρόνια καταλήστευαν την πλούσια σε μέταλλο αγορά του Περού δίχως να πληρώνουν ούτε σεντς στα θύματά τους. 


Με ποια δικαιολογία το προκάλεσαν; 
 Ότι ο νέος Περουβιανός πρόεδρος επιτίθεται σε έναν κλάδο ο οποίος ανθεί και τονώνει την περουβιανή οικονομία τα τελευταία έτη. 


Τώρα πως μια οικονομία τονώνεται δίχως οι δρώντες μέσα σε αυτή να καταβάλλουν όχι το μέρισμα που τους αναλογεί, αλλά ούτε ψίχουλο στην αγορά αφού ζουν και δραστηριοποιούνται από την Νέα Υόρκη, αυτά μόνο κάτι περίεργοι κίτρινοι της ελληνικής τηλοψίας μπορεί να σας εξηγήσουν.. 


Είναι ευεπίφοροι άλλωστε. 


Εδώ σου εξηγούν πως κερδίζει ο Έλληνας ναυτεργάτης και περιπτεράς από την πρώτη στον κόσμο ελληνική ναυτιλία με έδρα το Σόχο στο σύνολό της, και στα μέταλλα του Περού που καταληστεύονται θα κολλήσουν;


Και τώρα να πάρουμε μια εικόνα ποια ακριβώς χώρα ληστεύουν και κυρίως τι… 


Το Περού παράγει το περισσότερο ασήμι παγκοσμίως, είναι δεύτερη χώρα παγκοσμίως στην παραγωγή χαλκού, αλλά και κύριος παραγωγός χρυσού, ψευδάργυρου, μόλυβδου, κασσίτερου. Το 50% των εξαγωγών του Περού γίνεται από αυτούς τους τομείς οικονομικής δράσης.. 


Καταλάβατε γιατί σηκώθηκαν οι πόροι τους σαν πευκοβελόνες στην νίκη του Ουμάλα; Παν ‘ τα ρούχα παν τα κάλλη..


Δεν υπάρχουν σχόλια: