Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Σε δυο βάρκες πάλι ο Σαμαράς

Κωμικές πιρουέτες με τα πόδια σε δυο βάρκες εξακολουθεί να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς. 


«Συναίνεση στο λάθος δεν δίνω, επανέλαβε υποκρινόμενος ότι αγνοεί πως δεν πρόκειται περί λάθους αλλά περί εντολής την οποία και αυτός έχει λάβει, 
αλλά προσπαθεί ανεπιτυχώς τα ισορροπήσει τα ανισόρροπα. 


«Συναίνεση για τη διόρθωση του λάθους, όση θέλετε», πρόσθεσε λες και η συναίνεση χορηγείται χύμα από τα τσουβάλια της λεωφόρου Συγγρού και συνέχισε επιτυχώς αλλά στιγμιαία.


«Αν σας αρέσουν τα δημοψηφίσματα, κάντε το εγκυρότερο δημοψήφισμα: εκλογές, κύριε Παπανδρέου» πρόφερε σε ώτα μη ακουόντων. 



Κι αμέσως μετά ξεκίνησαν οι γνωστές εκθέσεις ιδεών «Δεν βρίσκομαι εδώ για να συνυπογράψω εύκολες λύσεις, αλλά για να αναζητήσω αληθινές λύσεις», του γνωστοποίησε δίχως να προσδιορίσει το ποιες είναι οι αληθινές γιατί τις εύκολες τις
έχουμε ήδη γνωρίσει. . 


«Δεν πρόκειται να δεχθώ ψέματα, ύβρεις, στρέβλωση των θέσεών μας», 
αλλά δεν κατάλαβα κατά που απευθυνόταν η επισήμανση αυτή, δεδομένου πως κατά την ομολογία του αντιπάλου του, οι θέσεις του όχι μόνον δεν έχουν διαστρεβλωθεί, αλλά αντιθέτως ορισμένες από αυτές έχουν κατά κεραία υιοθετηθεί. 


Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου για παράδειγμα ή τις κατά χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων. 


Για να ξεκαθαρίσει αλληθωρίζοντας προς τις Βρυξέλλες πως δεν βρίσκεται εκεί για να αντιδικεί,
- φοβάται τις αυριανές επικρίσεις των ομοϊδεατών του στο συνέδριο του Λαϊκού κόμματος- 


αλλά για να ανοίξουν νέοι δρόμοι για την χώρα, τόνισε κι εγώ απορώ πως ακόμη εκ παραδρομής του ορθού λόγου δεν έχει βαφτίσει κανείς τους την χώρα, σε χώρο!


Για να καταλήξει μεταθέτοντας τον αγώνα στο ουδέτερο γήπεδο των Βρυξελλών:


«Προωθούμε τις απόψεις μας στην τρόικα, απόψεις που δεν είναι μοναχικές στο εξωτερικό, εκείνη τις εξετάζει, εσείς απλώς παρακολουθείτε και όταν δεν το κάνετε επιχειρείτε να ακυρώσετε τις προσπάθειές μας», σημείωσε υπαινισσόμενος πως υφίσταται και διαιτησία μεταξύ των δύο μονομάχων, 


που αυτή θα αποφασίσει ποια από τις δύο λαιμητόμους θα αποκεφαλίσει πλήρως τον Ελληνικό λαό. 


Και ιδού η απόδειξη με την αναφορά του στους δημοσίους υπαλλήλους. 


« Παραδέχομαι ότι είναι υπεράριθμοι» υπογράμμισε ψευδόμενος επειδή ασφαλώς και γνωρίζει ότι ποσοστιαία είτε εντός της ευρωζώνης είτε εντός των 27, βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις. 


Μήπως να διερωτηθεί και για την δική του υπεράριθμη θέση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: