Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Σύνταγμα.. Μεγάλη μέρα η αυριανή..

Η πλατεία μας δίνει τα φτερά και θα πετάξουμε έλεγαν οι της κάτω πλατείας συναθροισμένοι κλείνοντας τα’ αυτιά τους στα γνωστά συνθήματα του τύπου κλέφτες προδότες και άλλα ισοπεδωτικά συναφή. Εμείς θα αποφασίσουμε αν έχει την δεδηλωμένη συνθηματολογούσαν.




Κι εμείς του λέμε όχι και εκλογές εδώ και τώρα. 


Κράτησαν την πλατεία με το σπαθί τους από τις επιθέσεις των φασιστών της περασμένης Τετάρτης και πια είναι έτοιμοι για την αυριανή μεγάλη ημέρα όπου μεταξύ όλων των υπολοίπων έχει προγραμματιστεί και αποκλεισμός της βουλής. 


Εδώ είναι στάση Σύνταγμα διαλαλούσαν και είχες την αίσθηση πως ο στρατηγός ήταν κάπου
εκεί. Μια ανάσα δίπλα από τον καθένα.


Σε αυτήν τη «στάση» αναφερόταν ο Κώστας Δουζίνας, καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας και Θεωρίας Δικαίου, στην τοποθέτηση που έκανε το απόγευμα της Παρασκευής στο Σύνταγμα. 


«Το λέω στάση Σύνταγμα, γιατί η λέξη "στάση", φίλοι, έχει την καταπληκτική διπλή αυτή έννοια. Από τη μια, ότι στέκομαι όρθιος, ότι κοιτάω ψηλά, ότι είμαι δηλαδή άνθρωπος. 


Ταυτόχρονα όμως, στάση σημαίνει και στασιασμός, σημαίνει εξέγερση και στεκούμενοι απλώς εδώ, ειρηνικά, εξεγειρόμαστε εναντίον όλων αυτών». Κλείνοντας είπε: «Ολη η Ευρώπη έχει τα μάτια της στραμμένα στην πλατεία. Αυτό το στοίχημα πρέπει να το κερδίσουμε».

Αυτό που λέει στον «πολυαγαπημένο του ελληνικό λαό» ο Αργεντίνος σκηνοθέτης, Φερνάντο Σολάνας, είναι πως «όταν οι λαοί αντιστέκονται σε μέτρα τα οποία τους επιβάλλουν μεγαλύτερη υποταγή, σκληρότερους οικονομικούς ελέγχους και τους στερούν τα δικαιώματά τους, ε, τότε αρχίζει το πραγματικό κύμα για την επανάκτηση του δημόσιου πλούτου. Σίγουρα δεν αρκεί μόνο η διαμαρτυρία. Πρέπει η διαμαρτυρία να γίνει πολιτική ικανή να αλλάξει την Ιστορία, τον ρου των γεγονότων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: