Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ..

« Ναζί Ναζί Μέρκελ Σαρκοζί» (εμφανίστηκε και ευρωπαϊκή σημαία με την σβάστικα), 


ήταν το σύνθημα που χθες κυριαρχούσε επί της πλατείας συνοδευόμενο από διάφορα ανθηρά επί του άλλου -πλην του Παντελή Οικονόμου –«αντιμνημονιακού» Βαγγέλη Βενιζέλου. 


Για να ακολουθήσουν μερικά του τύπου «βουλή βουλή και τράπεζες μαζί» δια των οποίων το κοινωνικό μωσαϊκό που παραβρέθηκε και χθες στο επί της πλατείας Συντάγματος πλακόστρωτο, εκδήλωνε την οργή του κατά όλων εκείνων που το λεηλατούν.


Κρατούσαν και πάλι ελληνικές σημαίες και ο μόνος διαχωρισμός τους ήταν οι γειτονιές της Αθήνας που εκπροσωπούσαν. Νέος Κόσμος, (παλιά μου δοξασμένη λαϊκή συνοικία) Περιστέρι,
Χαλάνδρι, Καλλιθέα, Δάφνη, Μπραχάμι, Σεπόλια, Χαϊδάρι και άλλες ουκ έστιν αριθμός που δεν πρόλαβα να καταγράψω. Στο ψήφισμα της λαίκής συνέλευσης που έχουν συγκροτήσει κάλεσαν τον κόσμο σε ένα μαζική μαζικότερη κινητοποίηση με νέο αποκλεισμό της βουλής αύριο κατά την διάρκεια της ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.


Οκτακόσιες ψήφους να πάρει εκεί μέσα είπε κάποιος επώνυμα, ο ψήφος εμπιστοσύνης πλέον δίνεται στους δρόμους και αυτόν δεν θα τον έχουν, κατάληξε κραδαίνοντας μια φωτογραφία του στρατηγού Μακρυγιάννη.




Οι πολίτες άρχισαν ναµαζεύονται στο Σύνταγµα µετά τις επτά το απόγευµα. Εκλεισαν τη Λεωφόρο Αµαλίας και την Πανεπιστηµίου. 


∆εν πλησίασαν τον αριθµό προηγούµενων κυριακάτικων συγκεντρώσεων, αλλά γέµισαν το κάτω µέρος της πλατείας, ενώ το πλήθος έφτανε µέχρι την Ερµού. Πάνω από δέκα κλούβες της Αστυνοµίας είχανπαραταχθεί στη Βασιλίσσης Σοφίας, αποκλείοντας την πλαϊνή είσοδο της Βουλής. 


Ο µεταλλικός φράχτης που είχε στηθεί την περασµένη Τετάρτη στο ίδιο σηµείο ήταν διπλωµένος και δεν χρησιµοποιήθηκε, ενώ οι πολίτες περνούσαν κανονικά από το πεζοδρόµιο σε αντίθεση µε άλλες µέρες. 


Εθελοντές διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είχανστήσει το ιατρείο τους στον σταθµό του Μετρό και κινούνταν ανάµεσα στο πλήθος. Ευτυχώς, χθες η βοήθειάτους δεν χρειάστηκε. Η συγκέντρωση κύλησε αρµονικά, µε µουσικές, θεατρικά δρώµενα, συνθήµατα και µια σύντοµη δράση του κινήµατος «∆εν πληρώνω» µετά τις οκτώ, ότανσκέπασαν µε σακούλες τα ακυρωτικά µηχανήµατα και προέτρεπαν τον κόσµο να µην κόβει εισιτήριο.


«Η κίνηση είναι συµβολική. ∆ιεκδικούµε τα κοινωνικά αγαθά να είναι δωρεάν», είπε ο Ηλίας Παπαδόπουλος, µέλος των επιτροπών αγώνα κατοίκων, πολιτών και εργαζοµένων ενάντια στα διόδια. 


Στην πλατεία, το σύνθηµα «δεν θα πληρώσουµε ποτέ» ακουγόταν παράλληλα µε σφυρίγµατα και αποδοκιµασίες προς τη Βουλή.  Πιο πέρα σε ένα πανό διάβαζες: «Ναζί, Ναζί Μέρκελ Σαρκοζί. Βουλή και τράπεζες δουλεύουνε µαζί». Ο δηµιουργός του είχε ζωγραφίσει µια σβάστικα µε τα αστέρια από τη σηµαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: