Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

ZHΤΩ Ο ΜΠΑΦΟΣ.............

 Σημείο συνάντησης προοδευτικών και συντηρητικών η ..."μαστούρα"!! 

Αφορμής δοθείσης του επερχόμενου δημοψηφίσματος στη Φλόριντα για το αν θα επιτραπεί η χρήση κάνναβης για «ψυχαγωγική χρήση», ο υποψήφιος Πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων, Ντ. Τραμπ, δήλωσε πως: θα ψηφίσει με χέρια και με πόδια υπέρ. 


 

Στην ανάρτησή του μάλιστα κάλεσε τις τράπεζες να «διευκολύνουν» τις επιχειρήσεις πώλησης κάνναβης. 

Η ταύτιση αυτή του Τραμπ με διαχρονικές θέσεις των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ έρχεται να επιβεβαιώσει ότι ο ...συντηρητικός «προοδευτισμός» των μεν είναι η άλλη όψη του προοδευτικού συντηρητισμού των δε! 

Δηλαδή, «γύρευε ψύλλους στα άχυρα» οι «διαχωριστικές» γραμμές τους όταν πρόκειται για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που είναι άλλωστε το «ιερό δισκοπότηρο» για «προοδευτικούς» και «συντηρητικούς». 

Ετσι και με τον μπάφο: 

Η πολιτική νομιμοποίησής της έχει ισχυρό οικονομικό υπόβαθρο, είτε μιλάμε για την «ιατρική», είτε για τη λεγόμενη «ψυχαγωγική» χρήση της. 

Δηλαδή τη μαστούρα, που δεν έπαψε βέβαια ποτέ να αποτελεί κι ένα ισχυρό όπλο χειραγώγησης των συνειδήσεων, κυρίως της νέας γενιάς. 

Εκεί συναντιούνται λοιπόν «προοδευτικοί» και «συντηρητικοί», όπως γίνεται και επί των εντός εκτός και επί τ' αυτά..

Ποιος δεν έχει ακούσει τον Γεωργιάδη της ΝΔ να δίνει τα εύσημα στον παρεξηγημένο «φίλο του» Καρανίκα του ΣΥΡΙΖΑ για τον «πρωτοπόρο» ρόλο του στη νομιμοποίηση της κάνναβης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: