Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

ΞΑΝΑ ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΑΝΙΟΥΔΑΚΗ

 ...ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΟΑΛ#ΤΕ#ΑΣ.. -- ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΑΛΛΑ ΠΕΘΑΝΕ ...ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΑΙΤΙΑ!! -- ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΟΦΕΙΛΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥΣ..

Γιώργος Κώνστας

 

Οι επίμονες προσπάθειες ενός έτους της οικογένειας του Κώστα Μανιουδάκη, των συνηγόρων αλλά και των αλληλέγγυων, οδήγησε την περασμένη εβδομάδα στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά τεσσάρων αστυνομικών των ΤΑΕ Χανίων µε την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση µε ενδεχόμενο δόλο, ευρισκόμενοι από κοινού σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Ο 58χρονος Κώστας Μανιουδάκης έφυγε από τη ζωή κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στις 1 Σεπτέμβρη 2023, στον επαρχιακό δρόμο Φρες-Βρύσες Αποκορώνου. Τότε η αστυνομία με δελτίο τύπου ανακοίνωσε ότι ο θάνατος προήλθε από φυσικά αίτια. Όμως τα αρχικά ερωτήματα της οικογένειας έγιναν γρήγορα και ερωτήματα της κοινωνίας. Ο γιος του 58χρονου, Αναστάσης Μανιουδάκης, από την πρώτη στιγμή μίλησε για δολοφονία.

Για τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη πραγματοποιήθηκε πορεία και εκδηλώσεις στα Χανιά, όπου ανακοινώθηκε η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των αστυνομικών. 

Η συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας Μαρία Παπαδάκη δήλωσε ότι η οικογένεια από την πρώτη στιγμή δεν μπορούσε να αντιληφθεί πώς η καταγραφή στο βιβλίο συμβάντων του ΑΤ Αποκορώνου («αιφνίδιος θάνατος ιδιώτη κατά τη διάρκεια νομότυπου αστυνομικού ελέγχου»), «μπορεί να συνδυαστεί µε το γεγονός ότι ο Κ. Μανιουδάκης βρέθηκε σε λίμνη αίματος, τα γυαλιά του ήταν σπασμένα, υπήρχαν κακώσεις στο κεφάλι και στο πρόσωπο σε διαφορετικά σημεία του κρανίου».

Στη συνέχεια, ο δεύτερος εκ των συνηγόρων, Θανάσης Καµπαγιάννης, υπογράμμισε ότι «ο εισαγγελέας οδηγήθηκε στην άσκηση ποινικής δίωξης απ’ όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία και από τα οποία προκύπτουν επαρκέστατες ενδείξεις μέσα από την ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη του δημόσιου ιατροδικαστή όσο και του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας ότι τα χτυπήματα στο κεφάλι του Κώστα Μανιουδάκη ήταν τόσα πολλά που δεν θα μπορούσαν να έχουν προκύψει από άλλο τρόπο παρά μονάχα από ξυλοδαρμό».

«Δικαιώνεται ο αγώνας όλων των Χανιωτών, όλης της χανιώτικης κοινωνίας, του κάθε ανθρώπου που αντιστέκεται στην ανοχή, στην παθητικότητα και δεν αποδέχεται τον αυταρχισμό και την κατάχρηση εξουσίας. Και οι τέσσερις αστυνομικοί, αν όχι από σήμερα, από χθες θα έπρεπε να οδηγηθούν έξω από το αστυνομικό σώμα», δήλωσε ο τρίτος εκ των συνηγόρων Μανώλης Παπαδοµανωλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: