Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ

 Αυτό το γαϊτανάκι με τις πιστοποιήσεις θα είχε γούστο αν: Από το σαμάρι του δεν κρέμονταν δεκάδες εκατοντάδες ή και χιλιάδες ζωές. 


 

Όμως δεν έχει.. Αποδεικνύεται από το πόρισμα σε σχέση με τις αιτίες της πυρκαγιάς στον βρετανικό πύργο Γκρένφελ, με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. 

Οπως προκύπτει, την «πιστοποίηση» του κτιρίου που λαμπάδιασε την είχε αναλάβει μια ιδιωτική εταιρεία, εισηγμένη στο χρηματιστήριο. 

Σύμφωνα με καταθέσεις στο πλαίσιο της έρευνας για τη φονική πυρκαγιά, η εταιρεία είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της τοποθέτησης εύφλεκτης επένδυσης σε ψηλά κτίρια «με το επιχείρημα ότι η συμπεριφορά της πυρκαγιάς δεν έχει διαφορά μεταξύ εύφλεκτων πάνελ αλουμινίου και άκαυστων κεραμικών πλακιδίων» στις προσόψεις των κτιρίων. 

Καταγγέλλεται επίσης ότι πιστοποίησε το ίδιο κτίριο σε προηγούμενη φάση, χωρίς να υπάρχει ασφαλής διέξοδος κινδύνου για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα. 

Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, βέβαια, «ουδέν λάθος αναγνωρίζεται». Μόνο που στο «ταμείο» άφησαν τις ζωές τους 72 άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: