Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ

 Πηγή ζωής αλλά και ανείπωτου κέρδους για τους παρόχους του. Τους σύγχρονους νερουλάδες!! Καταλάβετέ το. Τελούμε υπό νεοταξίτικη πολιορκία όπου καθ' υπόθεση εργασίας: αν καταστραφεί από κεραυνό ο εις  --και τιμολογημένος έξη ευρώ-- εκ των δύο κουβάδων του παρόχου νερουλά, την επόμενη στιγμή ο διασωθείς δεύτερος θα κοστολογηθεί σε δώδεκα!! Περί αυτού πρόκειται.



Το «νερό-νεράκι» φαίνεται πως θα πει ο λαός μετά και τις ανακοινώσεις που έκανε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης, σε διοργανωθείσα ειδική συνέντευξη Τύπου , για αλλαγές στην τιμολόγηση του νερού αναλόγως της κατανάλωσης.

Οσονούπω  θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα θεσπίζει τους κανόνες του νέου «χαρατσώματος» της κοινωνίας σύμφωνα πάντα και με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης «για πλήρη ανάκτηση του κόστους των υπηρεσιών ύδρευσης».

Επίσης, σε μια από τις γνωστές προσπάθειες της κυβέρνησης να κρύψει τον αντιδραστικό χαρακτήρα των όσων νομοθετεί, σημειώθηκε ότι το υπουργείο δεν θα εμπλέκεται στην τιμολόγηση παρά μόνο οι πάροχοι, οι οποίοι θα λογοδοτούν και θα ελέγχονται από την ΡΑΑΕΕΥ. 
 
Πρόσθεσε πως θα υπάρξει «ταβάνι» στις τιμές για να μην υπερβαίνουν τον πληθωρισμό και δυνατότητα για διαφορετικές τιμές ανά περιοχή, κάτι που θα εξαρτάται και από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν κατά περίπτωση, ενώ ειδική αναφορά έγινε και στα τιμολόγια κοινωνικού χαρακτήρα για ειδικές κατηγορίες καταναλωτών. 
 
Φυσικά, εμπειρία από «παρόχους» και «αρχές» υπάρχει και αυτοί πάντα θα «ρυθμίζουν» τα πάντα στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ για περαιτέρω εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των υδάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: