Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ...

 ...ΟΤΑΝ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΑΙΜΑ ΤΡΈΧΕΙ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΤΕ ΥΠΕΡΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ


Φύγε εσύ έλα εσύ.. Επιστρέφει η μία-- φρεγάτα Ψαρά-- από την ερυθρά και από την επιχείρηση Ασπίδες, αποπλέει προς δόξαν των εφοπλιστών η άλλη.. Η φρεγάτα Σπέτσες.



Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Ιωάννη Κούστα, προέδρου της «Danaos Corporation», μίας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές με πλοία μεταφοράς κοντέινερ, ο οποίος σε συνέδριο είπε: Οι γεωπολιτικές αναταραχές ευνοούν τη ναυλαγορά και ότι «η θετική αυτή εικόνα» θα συνεχιστεί τουλάχιστον για το υπόλοιπο του 2024. 

«Το πιο σημαντικό τρίπτυχο για τη ναυτιλία που οδηγεί στα κέρδη: 

Αναταραχή - αναταραχή - αναταραχή», είπε δίχως την παραμικρή ευαισθησία για το άλικο αίμα και πρόσθεσε: 

«Από την εποχή της πανδημίας έως τώρα βιώνουμε αναταραχές που ωφελούν ειδικά τον κλάδο των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Το 2024 θα είναι ένα ακόμη εξαιρετικό έτος. H κατάσταση θα συνεχιστεί και το 2025». 

Ολοι έχουμε ακούσει ιστορίες με ...αυτοδημιούργητους εφοπλιστές, που έχτισαν περιουσίες σε περιόδους μεγάλων γεωπολιτικών κλυδωνισμών. 

Τώρα, για άλλη μια φορά, παίζουν στα ζάρια τις ζωές χιλιάδων ναυτεργατών, με το Πολεμικό Ναυτικό σε ρόλο ...εταιρικής ασφάλειας. Οσο για τον λαό; Αυτός πληρώνει τον λογαριασμό της εμπλοκής στον πόλεμο με τεράστιους κινδύνους, αλλά και με 500.000 ευρώ τη μέρα, για να φυλάνε οι ελληνικές φρεγάτες τα χρυσοτόκα καράβια τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: