Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

 Πιο βλάκας ή πιο εμπαθής πεθαίνεις !! Απέλυσε αντιπολιτευτική οδοκαθαρίστρια (!!)και καταδίκασε τον Δήμο του σε αποζημίωση 300 ευρώ για κάθε ημέρα που δεν την επαναπροσλαμβάνει!! Τελικά στην πολιτική η βλακεία δεν είναι μειονέκτημα. Συγχαρητήρια στους δικαστές..



Με την προσφάτως δημοσιευθείσα υπ’ αριθμ. 4203/2024 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δικαιώθηκε απολυμένη εργαζόμενη στο Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπει «τ' αυτί» του epoli.gr η εργαζόμενη συνήψε με τον Δήμο σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χαρακτηριζόμενη ως σύμβαση covid-19, προκειμένου να απασχοληθεί ως εργάτρια καθαριότητας μέχρι και την 31.5.2022.

Μετά τη λήξη της σύμβασης αυτής, άσκησε με άλλους συναδέλφους της ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του ως άνω Δήμου και εκδόθηκε η με αριθμό 3047/2022 απόφαση του ως άνω Δικαστηρίου το διατακτικό της οποίας υποχρέωσε το Δήμο να αποδέχεται την προσηκόντως προσφερόμενη εργασία της εργαζόμενης στα καθήκοντα και στην θέση που θα απασχολούνταν κατά τη λήξη της σύμβασής της, καταβάλλοντας τις νόμιμες αποδοχές της, ενώ απείλησε σε βάρος του Δήμου και υπέρ εκάστου των εργαζομένων χρηματική ποινή ύψους τριακοσίων (300) ευρώ για κάθε ημέρα που δεν θα αποδεχόταν τις υπηρεσίες αυτών.

Δυνάμει της προαναφερθείσας δικαστικής απόφασης η εργαζόμενη απασχολούνταν στον ως άνω Δήμο μέχρι και την 15/02/2024 όταν, όλως παρανόμως της κοινοποιήθηκε η υπ’ αριθμ. 58/2024 Απόφαση Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, δυνάμει της οποίας καταγγέλθηκε (λύθηκε) η σχέση εργασίας της, λόγω αποδιδόμενων σε αυτήν δήθεν «πειθαρχικών παραπτωμάτων» με την συνδρομή δήθεν σπουδαίου λόγου.

Το πειθαρχικό παράπτωμα που της αποδόθηκε ήταν «η κακόβουλη άσκηση δημόσιας κρητικής σε προϊστάμενη αρχή», η οποία, σύμφωνα με το δήμο, τελέστηκε με την ανάρτηση φωτογραφίων που η εργαζόμενη είχε ανεβάσει στον προσωπικό λογαριασμό της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης «FACEBOOK».

Συγκεκριμένα, η εργαζόμενη στα πλαίσια της αντιπολιτευτικής της δραστηριότητας ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με άλλη δημοτική παράταξη, αντίπαλης του νυν Δημάρχου, ανέβασε φωτογραφίες από κάδους απορριμμάτων του Δήμου, οι οποίοι δεν είχαν αδειάσει και ήταν γεμάτοι με σκουπίδια, ενώ είχε γεμίσει και ο χώρος περιμετρικά των κάδων με διάφορα απορρίμματα.

Ωστόσο, για την «απόλυση» της εργαζόμενης ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου προέβη εντελώς παράνομα και χωρίς να έχει ανακληθεί ή μεταρρυθμιστεί η υπ’ αριθμ. 3047/2022 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων η οποία την προστατεύει μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της κυρίας αγωγής της.

Την ίδια ημέρα δηλαδή, στις 15-2-2024, η εργαζόμενη κατέθεσε στο ως άνω Δήμο, Αίτηση – Διαμαρτυρία της δυνάμει της οποίας ζητούσε να συμμορφωθεί ο δήμος άμεσα στο διατακτικό της υπ’ αριθμ. 3047/2022 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και να πάρει πίσω την παράνομη απόφαση απόλυσης.

Μάλιστα, το πρωτοφανές αυτό ζήτημα για τα δεδομένα του Δήμου Μαρκοπούλου τέθηκε στην 5η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου στις 21-2-2024, προκαλώντας τις σφοδρές αντιδράσεις όλων των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Επειδή ο δήμος συνέχισε να μην αποδέχεται την προσηκόντως προσφερόμενη εργασία της, την 4η/03/2024, η εργαζόμενη έσπευσε διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος του Δήμου, κοινοποιώντας σε αυτόν επιταγή προς πληρωμή της χρηματικής ποινής της υπ’ αριθμ. 3047/2022 απόφασης, για το διάστημα από 15/02/2024 έως της 04/03/2024, δηλαδή, ζητώντας το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ επί 19 ημέρες που ο δήμος δεν συμμορφωνόταν με την δικαστική απόφαση πλέον των εξόδων της αναγκαστικής εκτέλεσης.

Ο δήμος άσκησε ανακοπή κατά της επιταγής και ζήτησε την προσωρινή αναστολή της εκτέλεσης της, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε από το Δικαστήριο, με αποτέλεσμα η εργαζόμενη να εκδώσει κατασχετήριο εισπράττοντας το χρηματικό ποσό των 6.219,8€ σε βάρος της περιουσίας του Δήμου και των δημοτών.

Ωστόσο, ο Δήμος εξακολούθησε να μην αποδέχεται την προσηκόντως προσφερόμενη εργασία της, αναγκάζοντάς την να σπεύσει νέα διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος του, μη έχοντας άλλο τρόπο πίεσης κατά της αυθαιρεσίας του Δήμου, κοινοποιώντας σε αυτόν νέα επιταγή προς πληρωμή της χρηματικής ποινής της υπ’ αριθμ. 3047/2022 απόφασης, για το διάστημα από 05/03/2024 έως τις 15/04/2024 διεκδικώντας το χρηματικό ποσό των 12.908,20 ευρώ πλέον των εξόδων της αναγκαστικής εκτέλεσης.

Ο Δήμος άσκησε νέα ανακοπή και πέτυχε αρχικά την προσωρινή αναστολή της επιταγής προς πληρωμή μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης αναστολής που άσκησε.

Επί της αίτησης αναστολής του Δήμου, δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμ. 4203/2024 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία απέρριψε την αίτηση αναστολής του Δήμου στο σύνολό της, πιθανολογώντας ότι όλοι οι λόγοι ανακοπής του δήμου θα απορριφθούν, δίνοντας το δικαίωμα στην εργαζόμενη να εισπράξει αναγκαστικά το χρηματικό ποσό των 13.119,80€ σε βάρος της περιουσίας του Δήμου και των δημοτών Μαρκοπούλου.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας μέχρι και σήμερα και παρά τις πολλές προφορικές και γραπτές οχλήσεις της εργαζόμενης, καθώς και τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης που η εργαζόμενη έχει σπεύσει σε βάρος του, αρνείται να συμμορφωθεί με το διατακτικό της υπ’ αριθμ. 3047/2022 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (διαδικασίας ασφαλιστικών μέτρων), ανακαλώντας την παράνομη απόφαση Δημάρχου για την απόλυση της εργαζόμενης, προτιμώντας να επιβαρυνθεί η περιουσία του δήμου και των δημοτών με υπέρογκα ποσά, δηλαδή με την χρηματική ποινή που απείλησε η ως άνω δικαστική απόφαση, ήτοι το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ για κάθε ημέρα που δεν απασχολεί την εργαζόμενη αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: