Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΩΦΡΟΝΙΣΜΟ!!

 Η αναφορά στη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού επί του Ασπροπύργου δια του άλλοθι της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Νικήτρια σύμβαση ακόμη δεν υπάρχει αλλά: Συμμετέχουν στον διαγωνισμό οι «γνωστές άγνωστες» εταιρίες. Άβαξ, Άκτωρ και λοιποί .. μιζαρέοι συγγενείς.. 


 

 Ανεξαρτήτως του ότι ο οικονομικός διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες κυρίαρχος κανόνας είναι πως: αν οι φυλακές λειτουργούν με άδειες κλίνες θα ζημιώνονται ιδιώτες και δημόσιο!!  Υπό αυτό το πρίσμα  εισβάλλουν προστατευτικά οι αλλεπάλληλες αναθεωρήσεις του ποινικού κώδικα. 

Αναθεωρήσεις που σε κάθε ευκαιρία μοιράζουν τις ποινές και τη διάρκεια των φυλακίσεων σαν τραπουλόχαρτα. Προσθέστε και τις ανακοπές ή τη δυστοκία των εφέσεων και φυσικά την τερατώδη εξάπλωση των ποινικών αδικημάτων εξ αιτίας του κοινωνικού ερειπιώνα και θα έχετε εμπρός σας τον μονόδρομο της αύξησης του φυλακισμένου πληθυσμού. 

Και θυμηθείτε: 

Η δημόσια δικαιολόγηση αυτής, (της αύξησης) απαιτεί εκατοντάδες δελτία ειδήσεων δια του στερεότυπου θέματος της «εξάπλωσης της εγκληματικότητας των νέων» (αλλά σιγή ιχθύος περί των αιτιών αυτής) με την συχνότητα του κύματος μετάδοσής τους να πολλαπλασιάζεται κατά τις περιόδους του διαγωνισμού και της υπογραφής της σύμβασης. 

Κάτι που σημαίνει στρατηγική μεταφορά δισεκατομμυρίων αλλά και εξουσίας στους ολιγάρχες κατά φωτοτυπία των ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται πωςη 13η τροποποίηση του αμερικανικού συντάγματος διατηρεί με σαφήνεια τη δουλεία ως πιθανή τιμωρία μετά από καταδίκη. 

Στις ιδιωτικές φυλακές δεν επιβιώνει, αλλά ανθεί η καταναγκαστική εργασία μέχρι και σήμερα βασιζόμενη σε αυτή τη διάταξη, τροφοδοτώντας αρκετές ιδιωτικές εφοδιαστικές αλυσίδες. Πρόσφατη έρευνα του Associated Press καταγράφει πώς εταιρίες όπως οι McDonald’s, Walmart και Cargill προμηθεύονται μέρος των τροφίμων τους από την καταναγκαστική εργασία τροφίμων των ιδιωτικών φυλακών. 

Η ευρωπαϊκή πορεία δε θα είναι έτσι χοντροκομμένη λόγω διαφορετικών ιστορικών καταβολών. Θα περάσει πρωτίστως ως «προγράμματα ανταποδοτικής εργασιακής επανένταξης» δημιουργούμενα από ιδιώτες στις ιδιωτικές φυλακές με τις οποίες σχετίζονται.

Ποιος το είχε πει να δείτε; Ο Μπρεχτ νομίζω. (διορθώστε με) Ότι όπου ανοίγει μια φυλακή έχει προηγουμένως κλείσει ένα σχολείο και αντιστρόφως.


Δεν υπάρχουν σχόλια: