Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

ΦΤΕΡΑ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

 ..ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ !!! ΑΠΟ 20 ΩΣ 30% ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΣΕΦΕΡΛΕΙΑΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΦΩΝΑΣΚΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ!!--ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ...



 

 «Επιβάρυνση των ασθενών δεν θα υπάρξει, διότι τα φάρμακα αυτά οι ασθενείς τα αντικαθιστούσαν αναγκαστικά με άλλα, πολύ ακριβότερα φάρμακα, και άρα τελικά πλήρωναν περισσότερα χρήματα», ισχυρίζεται η κυβερνητική προπαγάνδα μεταξύ άλλων. Μόνον που: 

Το πρόβλημα των ελλείψεων είναι υπαρκτό, αλλά εδώ μοιάζει περισσότερο με δικαιολογία παρά με αιτία. 

«Η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, ως μνημονιακής δέσμευσης στην δεκαετία που πέρασε, επετεύχθη αφενός μέσω της μη κάλυψης από τα ασφαλιστικά ταμεία πολλών φαρμάκων (π.χ. παρακεταμόλη) και αφετέρου μέσω της μείωσης των αποζημειούμενων τιμών στα υπόλοιπα. 

Τώρα, για μια ακόμα φορά, το κράτος αποσύρθηκε περαιτέρω από τη στοιχειώδη υποχρέωσή του και πέταξε το μπαλάκι ξανά στους ασφαλισμένους. Χρησιμοποιώντας σαν δικαιολογία τις τραγικές ελλείψεις σε φάρμακα πρώτης γραμμής που προκάλεσαν οι φαρμακοβιομηχανίες πέρσι (π.χ. αντιβιώσεις), οι αυξήσεις στις τιμές ήρθαν σαν “λογικό” και “αναγκαίο” κακό»

Δεν υπάρχουν σχόλια: