Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

ΟΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ

 Σε τετρακόσιες χιλιάδες άτομα αριθμείται η ανεργία επί του ελληνικού εδάφους που κατά κανόνα αναφέρεται ως στατιστική. Δεν πρόκειται για λογαρίθμους. Αλλά ψυχές μακροχρόνια απενεργοποιημένες που τροχοδρομούν προς τις χωματερές του συστήματος, ή προς την φυσική επιλογή. 

Το περιθώριο.

 


Και το χείριστο. Με τις ευκαιρίες απασχόλησής τους να είναι μηδαμηνές. Διότι ουδείς εργοδότης προσλαμβάνει άνεργο που έχει μείνει εκτός εργασίας πλέον των δύο ή τριών ετών. Προεξοφλεί και ορθά  ότι ο άνεργος έχει απολέσει τόσο τις εργασιακές του ικανότητες, όσο και τις κοινωνικές του δεξιότητες..  

Γιατί αυτό; 

"Γιατί έτσι" απαντά το οικονομικό διευθυντήριο μιας κοινωνίας όπου: η δεισιδαιμονία εκτοπίζει την έλλογη συνεννόηση και ο παράλογος φόβος γίνεται επικράτεια ..Ακούγεται όμως βροντώδες και πρωτόγονο. . Για να επιβάλλεται αυταρχικά, ως κανόνας και τιμωρία .  

Δικό τους το πεπόνι δικό τους και το μαχαίρι. 

Μόνον που: Κατά τον αιφνιδιαστικά απόλυτο τρόπο που βάζουν λουκέτα καταστρέφοντας επιχειρήσεις, στέλνουν εν μία νυκτί τον εργαζόμενο στον κοινωνικό τάφο της ανεργίας. Αιτία; Οι ικανότητές του που πλέον δεν πουλούν. Άρα δεν παράγουν κέρδος. Και ότι δεν παράγει κέρδος για τους συστημικούς οικονομολόγους και παπαγάλους, εκμηδενίζεται. 

Πλέον των είκοσι ετών επί παραδείγματι, καταστρέφεται κατά συρροή και εξακολούθηση η κτηνοτροφική και γεωργική επάρκεια του τόπου. Με τους διακόνους τους να συνωστίζονται στον ασθματικό πνιγμό των άστεων ως πεζοδρομιακοί περιπατητές. 

Γιατί; 

Επειδή στα σαλόνια των Βρυξελλών καλλιεργούνται φωτοβολταϊκά που είναι πιο προσοδοφόρα. Αλλά και στα όρη φυτεύονται δια των επιδοτημένων με λαϊκό χρήμα καταστροφικές ανεμογεννήτριες . 

Αφαιρέθηκε έτσι το οξυγόνο της δημιουργίας που αναπαράγει νέες ιδέες και θέσεις εργασίας .  Κατάσταση που διαμορφώθηκε από την εφαρμογή  των τριών μνημονίων μια δεκαπενταετία τουλάχιστον Αλλά και εξ αιτίας της διατήρησης του ευρώ ως εθνικού νομίσματος. 

Πρόκειται για ένα καθεστώς στυγνής εκμετάλλευσης το οποίο αποδίδει, στην τάξη των κεφαλαιοκρατών, ιδιαίτερα μετά το 2020, υψηλά κέρδη. Υποβαθμίζοντας ή καταστρέφοντας ταυτοχρόνως και δίχως τον παραμικρό δισταγμό, την ζωή των υποτελών μιας κοινωνίας σε χασμωδία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: