Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

ΕΙΔΑΝ ΤΟ ..ΤΥΡΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΚΑ ...

 Εμπαιγμό και υποτίμηση της νοημοσύνης τους καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι με την κυβερνητική συμμορία να παρακολουθεί την καταστροφή εξ αιτίας της πανώλης και της ευλογιάς αφ' υψηλού. Και τι κάνουν; 


 

Οργανώνονται λέει ν' αντιμετωπίσουν την κυβερνητική αναισθησία. Διαφορετικά η κρίση όχι θα αλλά έχει εκτινάξει τις τιμές του εισαγόμενου αρνιού και κατσικιού στον θεό, με τον τελευταίο να συγχωρεί αμαρτίες, αλλά η τελευταία παρτίδα από τα συγχωροχάρτια να έχει εκτελωνιστεί και εξαντληθεί. 

Διαφωνούν κάθετα με τη κατά συρροή και εξακολούθηση εισαγωγή αρνιών από την Ρουμανία --χώρα από την οποία ξεκίνησαν τα κρούσματα της πανώλης--, αλλά και με την οριζόντια απαγόρευση μετακινήσεων των εγχώριων ζώων. 

Σημειώνουν δε επιπλέον, ότι  η πανώλη των μικρών μηρυκαστικών, δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο και από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου της χώρας, --καθώς πρόκειται για εξαιρετικά μεταδοτική ίωση-- να εξαιρεθούν κάποια σφαγεία σε περιοχές που δεν έχει εντοπιστεί κάποιο κρούσμα.. 

Κι αυτό γιατί δεν είμαστε μακριά που οι  μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων, θ' αρπάξουν την ευκαιρία της υπαρκτής κρίσης στην κτηνοτροφία, για να φορέσουν φτερά στις τιμές. 

Ήδη ασκούνται πιέσεις από τα μεγάλα καρτέλ στους κτηνοτρόφους να διαθέτουν φθηνότερα το γάλα ώστε αυτό να μείνει στο ράφι.Το τυρί των αποζημιώσεων ψίχουλα το είδαν οι κτηνοτρόφοι .. Το θέμα όμως για την κυβερνητική συμμορία είναι, πως ως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται, ειδαν και την φάκα ...




Δεν υπάρχουν σχόλια: