Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 

 ΣΕ ΔΙΑΤΕΓΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ !! --ΒΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΟΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ, ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΕΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΟΥΣ-- ΚΑΤΣΑΜΕ ΔΕΚΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΑΛΛΑ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΙΡΕΘΗΚΕ ΔΙΑ ΔΕΚΑ!!!




Ο «εξορθολογισμός» στα επιδόματα που σχεδιάζει η κυβέρνηση, βάζοντας στο μπλέντερ από το επίδομα παιδιού μέχρι το επίδομα ανεργίας, θα οδηγήσει σε νέες περικοπές από το κράτος, δηλαδή σε νέα χασούρα για τους δικαιούχους ακόμα και αυτών των γλίσχρων επιδομάτων, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες. 

Ηδη ακούγεται ότι τα κριτήρια για το επίδομα παιδιού θα γίνουν πιο «στοχευμένα», προμηνύοντας νέους εισοδηματικούς κόφτες, ενώ όσοι είδαν κάποια αύξηση στον μισθό τους καλούνται ήδη να επιστρέψουν τις πρώτες δόσεις του επιδόματος, επειδή ξέφυγαν κατά μερικά ευρώ από το εισοδηματικό όριο της ...πείνας, που προβλέπει το επίδομα. 

Εκεί που παίζεται όμως το πιο «χοντρό παιχνίδι» είναι στο επίδομα ανεργίας, που θα δίνεται πλέον κλιμακωτά και θα κόβεται οριστικά αν ο άνεργος δεν αποδεχτεί κάποια δουλειά που του προτείνει η ΔΥΠΑ. 

Οι μεγαλύτεροι χαμένοι θα είναι οι εποχικοί εργαζόμενοι και οι μερικώς απασχολούμενοι, όπου η αναλογικότητα του επιδόματος προς τον μισθό οδηγεί σε παροχές - ψίχουλα, χαμηλότερα κι από αυτά που δίνει σήμερα η ΔΥΠΑ σε - ελάχιστους ούτως ή άλλως - ανέργους. 

Η προστασία των ανέργων θεωρείται «κόστος» για την κυβέρνηση και την εργοδοσία, που κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να απαλλαγούν. 

Δεν διστάζουν μάλιστα να στοχοποιήσουν αισχρά ως «μπαταχτσήδες» και «τεμπέληδες» όσους έχουν χάσει τη δουλειά τους και είτε δεν βρίσκουν μεροκάματο είτε αρνούνται να φορέσουν από μόνοι τους την ...μπάλα του κατάδικου, αποδεχόμενοι την οποιαδήποτε απασχόληση τους προτείνει η ΔΥΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: