Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ

 Κυνηγούν ανελέητα τις λαϊκές οικογένειες για χρέη μικρότερα των χιλίων ευρώ με τους ενεργειακούς ομίλους να έχουν σκάσει από τα κέρδη: Πάνω από 770 εκατ. κέρδη σε ένα εξάμηνο ενώ 3 στα 10 νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς . 



Χωρίς ρεύμα άφησε η ΔΕΗ μια οικογένεια στην Καλαμάτα, Αύγουστο μήνα, με τη ζέστη να μην αντέχεται, δείχνοντας έτσι για άλλη μια φορά το αποκρουστικό πρόσωπο της «απελευθερωμένης» αγοράς Ενέργειας και της περιβόητης «πράσινης μετάβασης», που έχουν βυθίσει στην ενεργειακή φτώχεια τα λαϊκά νοικοκυριά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διακοπή ρεύματος έγινε για μια οφειλή ύψους 498 ευρώ, ενώ - για να γίνει αντιληπτή η θρασύτατη αυτή πράξη - η οικογένεια έχει πληρώσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό οφειλής στις 23 Μάη. Ουσιαστικά δηλαδή έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι των ανθρώπων για ένα ποσό 498 ευρώ που «συσσωρεύτηκε» από λογαριασμούς 2 μηνών!

Και το ερώτημα είναι: Τι θα γινόταν αν μέσα στο σπίτι υπήρχε άνθρωπος που χρειαζόταν οξυγόνο; Ποιος θα έφταιγε αν από τη διακοπή ρεύματος - μέσα σε 2 μήνες για ένα τέτοιο ποσό οφειλής - προκαλούνταν στο σπίτι ζημιά πολλαπλάσιας αξίας; Η πολιτική για τη στήριξη της κερδοφορίας των ενεργειακών ομίλων, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αποδέχονται και στηρίζουν όλα τα κόμματα του συστήματος, τους αποθρασύνει. Τα κέρδη τους στηρίζονται στον οικονομικό στραγγαλισμό του λαού και στην εκμετάλλευση των εργαζομένων, και «συλλέγονται» με απαράδεκτους οικονομικούς εκβιασμούς, όπως ο συγκεκριμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: